De wereld van verkoop en sales is continu in beweging en vereist vaak een combinatie van strategische planning, technische vaardigheden en empathie.

In deze top 15 sales boeken worden verschillende methodes en benaderingen besproken om succesvol te zijn in sales. Deze sales boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je verkoopvaardigheden te verbeteren en te groeien als sales-persoon.

De onderstaande sales boeken worden in willekeurige volgorde weergegeven.

De beste sales boeken op ondernemersboeken.nl.

15. Waardevol verkopen

Het sales boek “Waardevol verkopen” van Misha Stoutenbeek richt zich op het verkopen met waarde en betekenis. Het boek biedt inzichten en technieken om op een effectieve en authentieke manier te verkopen, waarbij de focus ligt op het creëren van waarde voor zowel de verkoper als de klant.

Het boek behandelt onderwerpen zoals het begrijpen van de behoeften van klanten, het opbouwen van vertrouwen, het creëren van meerwaarde en het bieden van oplossingen die aansluiten bij de wensen en doelen van de klant. Het benadrukt het belang van een langetermijnrelatie met klanten en het streven naar wederzijds succes.

Releasedatum: 15 juni 2020

14. De Salesparadox

De sales paradox is een sales boek geschreven door Wessel Berkman dat gaat over het creëren van waarde voor klanten door middel van consultative selling.

Het boek behandelt de uitdagingen waar veel salesprofessionals mee te maken hebben, zoals het opbouwen van vertrouwen en het vinden van de juiste balans tussen adviseren en verkopen.

Door middel van praktische voorbeelden en inzichten biedt dit sales boek handvatten voor het creëren van een duurzame klantrelatie en het behalen van verkoopsucces op de lange termijn.

Releasedatum: 13 september 2021

13. Sales ABC

Sales ABC is een praktische en toegankelijke gids voor iedereen die beter wil worden in sales.

Dit sales boek behandelt de basisprincipes van verkoop, van het benaderen van potentiële klanten tot het afsluiten van een deal, en biedt praktische tips en tools om deze vaardigheden te verbeteren.

Door middel van heldere uitleg en concrete voorbeelden helpt het boek de lezer om zijn of haar verkoopprestaties te verbeteren en meer succes te behalen in sales.

Releasedatum: 16 maart 2022

Sales ABC
Bekijk boek
bol.com (€35,99)

12. Inleiding sales 3e druk

Het boek “Inleiding sales 3e druk” van Stefan Renkema is een inleiding tot de basisbeginselen van sales. Het boek richt zich op studenten en professionals die kennis willen opdoen over sales, maar ook op docenten die deze kennis willen overdragen.

Enkele onderwerpen die in het boek worden behandeld zijn: de verkoopfunctie, het verkoopproces, klantgericht verkopen, beïnvloedingstechnieken, accountmanagement en verkoopplanning.

Releasedatum: 21 februari 2023

Tip: bekijk ook andere boeken over sales van Stefan Renkema

11. Social Selling

Het boek “Social Selling” van Laura Nuhaan gaat over de kracht van sociale media en hoe dit gebruikt kan worden om op een effectieve manier klanten te bereiken en te verkopen. Het boek biedt praktische tips en handvatten om op een authentieke manier te verkopen via social media, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van relaties en het creëren van vertrouwen met potentiële klanten.

Dit sales boek richt zich met name op B2B-verkoop en beschrijft hoe social selling kan worden toegepast in verschillende fases van het verkoopproces.

Releasedatum: 20 april 2016

10. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Het boek “Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt” van Dale Carnegie is een zelfhulpboek over het verbeteren van interpersoonlijke relaties en het bereiken van succes in het leven.

Dit sales boek is oorspronkelijk geschreven in 1936 en is sindsdien meerdere malen herzien en geüpdatet. Carnegie beschrijft in zijn boek praktische tips en technieken om relaties op te bouwen en te onderhouden, conflicten op te lossen en anderen te overtuigen van jouw ideeën.

Releasedatum: 13 juni 2013

9. Sales vanuit je hart

Sales vanuit het hart is een inspirerend boek geschreven door Richard van Kray dat zich richt op het creëren van duurzame relaties met klanten door middel van authentieke en empathische communicatie.

Dit sales boek biedt inzichten en praktische tips om te verkopen vanuit een oprechte intentie om de klant te helpen en diens behoeften te vervullen, en om op die manier een loyale klantenkring op te bouwen en duurzaam succes te behalen in sales.

Releasedatum: 8 juni 2017

Tip: lees deze en twee andere boekentips van Ruben van den Burg, Senior Sales Professional van het jaar 2017

8. Challenger sale

Het boek “The Challenger Sale: How to Take Control of the Customer Conversation” van Brent Adamson en Matthew Dixon gaat over het veranderende landschap van B2B-verkoop en biedt een nieuwe benadering voor verkoopprestaties. Het boek introduceert de “Challenger-verkoopbenadering”, die zich richt op het creëren van zakelijke waarde voor de klant door hen uit te dagen en hun denken uit te dagen.

De auteurs baseren hun bevindingen op een uitgebreide studie van meer dan 6.000 verkoopprofessionals in verschillende sectoren en ontdekken dat succesvolle verkopers in staat zijn om hun klanten te challengen, nieuwe inzichten te bieden en hun behoeften te beïnvloeden in plaats van alleen maar te reageren op hun verzoeken.

Releasedatum: 7 februari 2013

7. Social selling

Het boek “Social Selling” van Carola Rodrigues is een praktische gids voor verkopers die meer willen halen uit social media. In dit boek legt Rodrigues uit hoe sociale media platforms kunnen worden gebruikt om vertrouwen op te bouwen bij klanten, relaties te onderhouden en uiteindelijk meer te verkopen.

Dit sales boek richt zich op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van sociale media en verkooptechnieken, en biedt stap-voor-stap instructies en advies om succesvol te zijn met social selling.

Het boek bestaat uit vijf delen, waarin onder andere wordt ingegaan op de basisprincipes van social selling, hoe je je online aanwezigheid kunt optimaliseren, hoe je de juiste leads kunt vinden, hoe je waardevolle relaties kunt opbouwen en hoe je uiteindelijk kunt afsluiten. Het boek biedt praktische tips en voorbeelden om verkopers te helpen bij het ontwikkelen van een effectieve social selling-strategie en het behalen van hun verkoopdoelen.

Releasedatum: 2 december 2016

6. Verliefd op je klant

Het boek “Verliefd op je klant” van Patrick van Veen gaat over het belang van het begrijpen van menselijk gedrag in het opbouwen van duurzame klantrelaties. Het boek biedt inzichten en praktische tips over hoe je als bedrijf klantgericht kunt werken en de klant centraal kunt stellen. Vanuit de evolutionaire psychologie wordt beschreven hoe ons brein werkt en hoe we daar als verkoper of marketeer op kunnen inspelen.

Dit sales boek beschrijft onder andere de rol van emoties, empathie en verbinding in het opbouwen van een goede relatie met klanten en hoe dit kan leiden tot meer omzet en succesvolle bedrijfsresultaten.

Releasedatum: 12 april 2017

5. Key-account management

Het boek “Key-accountmanagement” van Marian Dingena gaat over het opzetten en onderhouden van succesvolle samenwerkingen met belangrijke klanten (key accounts). Dit sales boek biedt inzichten en tools voor het ontwikkelen van een strategie voor key-accountmanagement, het selecteren van de juiste key accounts, het opbouwen van duurzame relaties met key-accountbeslissers en het managen van deze relaties.

Dit sales boek richt zich op zowel de theorie als de praktijk van key-accountmanagement en biedt praktische tips en voorbeelden uit de praktijk om de lezer te helpen bij het succesvol implementeren van een key-accountmanagementstrategie.

Releasedatum: 31 augustus 2016

4. Waarom iedereen luistert als je over seks praat

Het boek “Waarom iedereen luistert als je over seks praat” van Kiki Verbeek gaat over de kracht van seksuele communicatie en hoe we die kunnen gebruiken om onze boodschap effectiever over te brengen.

Verbeek laat zien dat seksuele metaforen en beelden veel kracht hebben in communicatie en hoe we deze kunnen inzetten om bijvoorbeeld een verkoopgesprek te voeren, een presentatie te geven of een relatie te verbeteren.

Dit sales boek bevat praktische tips en voorbeelden om seksuele communicatie op een respectvolle en effectieve manier in te zetten in verschillende situaties.

Releasedatum: 10 december 2018

3. Street smart sales

Street smart sales is een praktische gids voor salesprofessionals die zich richt op het effectiever en efficiënter verkopen in een moderne en complexe verkoopomgeving.

Dit sales boek biedt praktische tips en technieken voor het opbouwen van waardevolle relaties met klanten, het identificeren van hun behoeften en het overtuigen van hen om tot aankoop over te gaan.

Het boek behandelt ook de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van sales, zoals social selling en het gebruik van technologieën om de verkoopprestaties te verbeteren.

Releasedatum: 9 april 2019

2. De Sales Architect

De sales architect is een praktische gids voor salesprofessionals die zich richt op het ontwerpen en implementeren van een effectieve verkoopstrategie.

Dit sales boek biedt handige tools en frameworks om de verkoopprestaties te verbeteren, zoals het creëren van een ideale klantprofiel, het opstellen van een salesplan en het meten en bijsturen van de resultaten.

Door middel van praktische voorbeelden en inzichten biedt het boek een stappenplan om de verkoop te optimaliseren en meer succes te behalen in sales.

Releasedatum: 10 december 2018

1. Hardcore Hunter

Het boek “Hardcore Hunter” is een gids voor verkopers die op een slimme manier op zoek zijn naar nieuwe klanten. Het boek biedt bewezen methoden om de beste verkoopgesprekken te voeren, een presentatie te maken die impact maakt en een onderscheidende offerte te maken.

Dit sales boek gaat ook in op hoe je beslissingen kunt versnellen en af kunt dwingen, hoe je waardevast kunt onderhandelen en hoe je persoonlijke ontwikkeling kunt stimuleren. Verder bevat het boek tips over het kiezen van de juiste werkgever en klanten, de rol van sales leiderschap en hoe je succesvol kunt blijven door ambassadeurs te maken en mentaal en fysiek fit te blijven.

Releasedatum: 10 december 2018

Nieuwe sales boeken:

3. Superfijne klanten

In ‘Superfijne klanten’ deelt bestsellerauteur Jos Burgers zijn inzichten over het verkrijgen van waardevolle klanten die jouw toegevoegde waarde erkennen en bereid zijn de gevraagde prijs te betalen.

Burgers benadrukt dat het hopen op zulke klanten geen effectieve strategie is; actie is vereist. Het boek biedt een eigentijdse strategie om ambassadeurs te creëren die automatisch waardevolle klanten naar je toe brengen via mond-tot-mondreclame. Burgers geeft praktisch advies over het vergroten van aanbevelingen door ambassadeurs, het versterken van de effecten van gratis mond-tot-mondreclame, en het toepassen van voorkeursbehandelingen voor superfijne klanten. In het digitale tijdperk benadrukt hij waarom deze strategie de toekomst heeft.

Releasedatum: 5 maart 2024

2. De perfecte post op LinkedIn

In ‘De perfecte post op LinkedIn’ onthult Ina Boer hoe ondernemers LinkedIn kunnen benutten als een krachtige B2B-contenttool en strategisch kunnen inzetten voor effectieve marketing.

Met meer dan 10 miljoen accounts is LinkedIn het grootste zakelijke platform in Nederland, maar veel ondernemers benaderen het nog te veel vanuit een puur commercieel perspectief. Boer biedt inzichten in het creëren van goede content die opvalt en gewaardeerd wordt, en ze deelt strategieën om meer leads te genereren.

De 2e herziene en uitgebreide editie bevat nieuwe informatie over het strategisch gebruik van LinkedIn, de laatste updates over het algoritme, en een nieuw hoofdstuk over het gebruik van ChatGPT bij het maken van content. De toevoeging van talrijke nieuwe voorbeelden van succesvolle posts maakt dit boek een waardevolle bron voor effectieve LinkedIn-marketing.

Releasedatum: 6 maart 2024

1. Handboek commerciële vaardigheden

Het Handboek Commerciële Vaardigheden van Stefan Renkema is een praktische gids voor iedereen die betrokken is bij sales en marketing.

Het boek biedt een brede introductie van het vakgebied en richt zich op het ontwikkelen van commerciële vaardigheden, zoals klantgerichtheid, presenteren, onderhandelen en netwerken. Het bevat veel voorbeelden en oefeningen om de lezer te helpen de besproken vaardigheden in de praktijk te brengen. Het boek is geschikt voor zowel beginners als ervaren sales- en marketingprofessionals.

Releasedatum: 1 maart 2024

Bedankt voor het lezen van deze top 15 beste sales boeken. Heb jij nog een sales boek welke niet mag ontbreken in deze lijst? Stuur gerust een bericht via het contactformulier.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews