Boekrecensie De vijf talen van de liefde (Gary Chapman) namens Guus Heezen.

Dit artikel is vooral geschreven voor mannen. Toch kun je er als vrouw zeker je voordeel mee doen door je man hierop te wijzen 😉

Komt ie:

Een succesvol bedrijf bouwen zonder dat je relatie er onder lijdt. Kan het überhaupt of is het een utopie? Ik denk persoonlijk van niet.

De oude manier waarbij de man keihard werkt en de vrouw alleen thuis zit met de kinderen werkt niet meer.

En dan bedoel ik niet dat het niet KAN, maar dat je er in-the-end waarschijnlijk niet blij van wordt. Je gokt namelijk maar op 1 paard en dat is het bouwen van een succesvol bedrijf.

Maar wat als je die finish haalt en je bent er? Wat heb je dan al die jaren gemist? Of nog erger; wat als het mislukt?

Je hebt geen verbinding meer met je vrouw.
Je hebt je kinderen niet zien opgroeien.

En de kans is groot dat je kids flink baldadig worden omdat ze nu eenmaal strenge masculiene energie nodig hebben die de grenzen bewaakt.

Grenzen die jij ze kunt geven.

Het uitgangspunt is wat mij betreft altijd Geen tijd = Geen prioriteit.

Dus als je slim wilt ondernemen, wil je je gezin en je relatie zeker de prioriteit geven die het verdient.

Ok, leuk maar wat doe je dan praktisch?

Voor het antwoord op die vraag behandel ik vandaag het boek ‘De vijf talen van de liefde’ van Gary Chapman.

Eerlijk is eerlijk, de kennis die je met dit boek opdoet is essentieel en zou iedereen moeten hebben.

Iedereen ontvangt en geeft liefde op zijn/haar eigen manier. Dat noemen ze een ‘liefdestaal’.

En het kennen van de liefdestalen van jou en je partner kan ontzettend helpen om elkaar beter te begrijpen. Want wat is vaak het probleem?

De meeste mensen geven hun liefde in dezelfde liefdestaal als dat ze het ‘t liefste zelf zouden willen ontvangen (dat is namelijk hoe zij denken dat liefde ook bij hun partner het beste aankomt)

Maar als je partner een hele andere taal praat, komt jouw manier van liefde geven helemaal niet goed over (en kan er al heel snel miscommunicatie ontstaan).

Je moet dus weten wat jouw eigen liefdestaal is én die van je partner.

Ik heb ze eens voor je op een rijtje gezet:

Liefdestaal 1: complimenten

Jij bloeit helemaal op bij het krijgen van een complimentje van je partner. Een ‘ik hou van jou’ is nooit iets wat je zegt uit gewoonte maar jij hecht er elke keer weer ontzettend veel waarde aan.

Liefdestaal 2: aanraking

Hou jij er ontzettend van om elkaar gewoon aan te raken? Dan heb je waarschijnlijk deze liefdestaal. Dit hoeft niet alleen seksueel te zijn; maar denk ook aan handen vasthouden op straat, knuffelen tijdens het bankhangen of het geven van een massage.

Liefdestaal 3: samen tijd spenderen

Samen tijd spenderen vind jij het allerbelangrijkste wat er is. Als jullie samen zijn wil je ontzettend graag gewoon échte verbinding. Dus echt alleen aandacht voor elkaar hebben.

Liefdestaal 4: cadeautjes

Iedereen houdt van cadeautjes. Maar de ene net wat meer dan de ander. Vaak vinden mensen met deze liefdestaal cadeautjes krijgen en geven fijn omdat er een lieve gedachte achter zit.

Liefdestaal 5: dienen

Dit gaat om ongevraagd dingen voor elkaar doen. Bijvoorbeeld even de auto voltanken zodat je partner ’s ochtends niet nog eerder weg moet. Of de vaatwasser uitruimen, de was ophangen of boodschappen doen als je partner het even niet lukt.

In het boek kun je de verdere details lezen en kun je voor jezelf ontdekken wat jouw liefdestaal is.

Het aller-aller-mooiste is als je dat niet alleen zelf doet, maar je partner dat ook doet zodat je de uitkomsten met elkaar kunt bespreken.

Want als je elkaar dan beter begrijpt dan gaat je relatie daar enorm van profiteren.

Doe er je voordeel mee.

MAND: door kennis te nemen van de 5 liefdestalen en deze van jezelf en je partner te weten kun je je relatie enorm verbeteren.

Wanneer lezen: als je op dit moment merkt dat er iets niet loopt in je relatie of als je dat wat er al is nog veel beter wil maken 😉

Boektitel: De vijf talen van de liefde

Auteur: Gary Chapman

Releasedatum: 29 oktober 2019

EAN: 9789033826979

Taal: Nederlands

Pagina’s: 196

Bedankt voor het lezen. Vond je deze boekrecensie leuk en zinvol? Houd dan de website in de gaten, Guus deelt elke maand een nieuwe boekrecensie.

> Bekijk alle boekrecensies

> Lees ook Guus zijn 3 boekentips