Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe boeken met een releasedatum in de maand december 2023. Deze nieuwe boeken zijn op verschillende manieren gerelateerd aan het ondernemerschap.

Ontdek nieuwe boeken (met een releasedatum in december) op ondernemersboeken.nl.

Nieuwe boeken over leiderschap:

De moed om te leiden

In “De moed om te leiden” deelt Sander Aarts de essentiële zeven eigenschappen voor leiderschap in deze tijd. Met zestien jaar ervaring in leidinggevende functies bij de Special Forces, onthult Aarts de cruciale eigenschappen die het verschil maken in het heetst van de strijd.

Het boek benadrukt dat moedig leiderschap begint bij zelfleiderschap, waarbij het verkennen en overwinnen van interne blokkades en angsten essentieel is. Of je nu een teamleider bij de Special Forces, een supermarktmanager of een student bent, leiderschap is een keuze om de regie over je eigen leven te nemen en een voorbeeld te zijn voor anderen.

“De moed om te leiden” biedt waardevolle inzichten en begeleiding voor degenen die bereid zijn hun eigen binnenwereld te verkennen op weg naar betekenisvol leiderschap.

Releasedatum: 12 december 2023

Nieuwe boeken over coaching:

Dit is coachen

“Dit is coachen” van Karsten van Slooten biedt een toegankelijke en complete introductie tot het vak van coaching. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren coaches en behandelt essentiële aspecten van coaching, waaronder verschillende coachingsmodellen, gesprekstechnieken en de ontwikkeling van de coach als professional.

Van Slooten combineert theoretische inzichten met praktische voorbeelden en oefeningen, waardoor lezers concrete tools krijgen om hun coachingsvaardigheden te verbeteren. Het boek is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in coaching en zijn begrip van het vakgebied wil verdiepen.

Releasedatum: 1 december 2023

360 graden vertrouwen

‘360 graden vertrouwen’ van Jan van der Spoel biedt een praktisch model om inzicht te krijgen in de kwaliteit van relaties op het werk, met een focus op de zes principes van vertrouwen.

De auteur, een ervaren conceptdenker en voormalig Creative Director, presenteert een methode waarmee lezers kunnen onderzoeken of ze anderen vertrouwen, zelf betrouwbaar zijn en zichzelf vertrouwen in specifieke rollen.

Het boek behandelt ook vertrouwen in leiderschap en organisaties, en biedt waardevolle inzichten en handvatten voor het verbeteren van relaties op verschillende niveaus in een organisatie. Van der Spoel streeft ernaar om vertrouwen bewuster en centraler te maken in zakelijke relaties en de samenleving als geheel.

Releasedatum: 5 december 2023

Nieuwe boeken over bedrijfskunde:

Betekenis & bullshit

“Betekenis & Bullshit” van Stephan Ummelen is een kritische verkenning van het begrip ‘betekenis’ in de hedendaagse zakelijke context.

Ummelen onderzoekt de opkomst van het streven naar betekenis in organisaties en deelt zijn perspectief op de waarachtigheid ervan. Hij bespreekt de impact van betekenis op management, leiderschap en bedrijfscultuur, en biedt inzichten in hoe organisaties effectief betekenis kunnen creëren zonder in holle retoriek te vervallen.

Het boek biedt een evenwichtige benadering van het onderwerp, waarbij de auteur kritisch reflecteert op zowel de waarde als de gevaren van het streven naar betekenis in het bedrijfsleven.

Releasedatum: 13 december 2023

Veranderprikkels

‘Veranderprikkels’ is een unieke gids voor het navigeren door de voortdurende stroom van verandering in organisaties.

Renate Kenter en Agnes van den Berg bieden achttien inspirerende perspectieven, putten uit diverse disciplines zoals natuur, psychologie, wiskunde en organisatiekunde, en combineren deze om praktische inzichten te verschaffen.

Het boek nodigt lezers uit om ongemak te omarmen, verschillende rollen in veranderingsprocessen te verkennen en biedt een frisse kijk op het vormgeven van verandering in een dynamische en complexe omgeving. De auteurs delen hun inzichten met behulp van praktijkverhalen en maken de materie toegankelijk en persoonlijk.

Releasedatum: 5 december 2023

80 werkvormen voor creatieve sessies

“80 werkvormen voor creatieve sessies” van Josine Gouwens is een praktische gids voor professionals die op zoek zijn naar inspirerende manieren om creativiteit te bevorderen tijdens sessies en bijeenkomsten.

Het boek bevat een breed scala aan werkvormen die variëren van brainstormtechnieken tot visuele oefeningen en interactieve opdrachten. De auteur biedt duidelijke instructies en tips voor elke werkvorm, waardoor het gemakkelijk is om ze toe te passen in verschillende contexten, zoals teamvergaderingen, workshops of trainingssessies. Met deze verzameling werkvormen kunnen professionals hun creatieve denkvermogen aanscherpen en effectievere sessies leiden die innovatie en samenwerking bevorderen.

Releasedatum: 20 december 2023

Samenwerken

In “Samenwerken” delen Mikael Krogerus en Roman Tschäppeler, bekend van hun eerdere samenwerkingen, inzichten over de kunst van effectief samenwerken.

Met Krogerus’ achtergrond als redacteur voor NZZ Folio en ervaring bij het televisieprogramma Chat the Planet in New York, biedt het boek verhelderende illustraties en praktische tips.

De auteurs belichten hoe kleine aanpassingen in de manier van samenwerken aanzienlijke resultaten kunnen opleveren. Ze benadrukken het belang van communicatieve vaardigheden en eerlijke openheid voor het bereiken van optimale teamprestaties.

Doorspekt met humor en voorzien van praktische handvatten, is “Samenwerken” een gids die niet alleen zorgt voor meer plezier, maar ook voor succes op de werkvloer.

Releasedatum: 4 december 2023

Samenwerken
Bekijk boek
bol.com (€17,50)

SuperVISIE

“SuperVISIE” van Hans van der Loo is een praktische gids die professionals helpt bij het opzetten en uitvoeren van effectieve supervisieprocessen.

Het boek biedt een heldere uitleg van het supervisiekader, waarbij het belang van reflectie en zelfsturing centraal staat. Van der Loo deelt zijn uitgebreide ervaring en inzichten in het begeleiden van supervisieprocessen en geeft praktische tips om het meeste uit supervisie te halen.

Dit boek richt zich op professionals die betrokken zijn bij supervisie, zoals coaches, trainers en leidinggevenden, en biedt concrete handvatten voor het ontwikkelen van effectieve supervisievaardigheden.

Releasedatum: 1 december 2023

SuperVISIE
Bekijk boek
bol.com (€31,50)

Nieuwe boeken over efficiëntie:

Win elke discussie

“Kanban werkt!” biedt een inzichtelijke benadering van de Kanban-methode, ontwikkeld door Taiichi Ohno in Japan.

Auteur Pieter Rijken, een ervaren consultant en trainer in Agile, presenteert in dit boek een tweedelig programma. Het eerste deel introduceert de principes van Kanban en belicht waarom het een effectieve manier is om werk te plannen en te voltooien. Het tweede deel focust op concrete toepassingen van Kanban, zowel individueel als in teamverband, met praktijkvoorbeelden en bruikbare tips.

Of je nu een beginner bent of je Kanban-vaardigheden wilt verbeteren, het boek biedt een heldere gids om grip te krijgen op je tijd, het werk te visualiseren en het plezier in je taken te vergroten.

Releasedatum: 12 december 2023

Kanban werkt!
Bekijk boek
bol.com (€18,99)

Bedankt voor het lezen van dit overzicht met nieuwe boeken met een releasedatum in de maand december 2023.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekrecensies