Boekrecensie RESET! (Jeroen de Wit) namens Guus Heezen.

“Als je zelf niet gezond bent dan is je onderneming dat wellicht ook niet” zij een wijze klant van mij ooit.

Volledig mee eens en ook een van de voornaamste reden waarom je als ondernemer je gezondheid hoog op je prioriteitenlijstje moet hebben.

Zodra je dat eenmaal beseft, is RESET! van Jeroen de Wit het perfecte boek om mee te beginnen. Jeroen is er namelijk in geslaagd om de vijf belangrijkste gezondheidspijlers in één boek samen te vatten. Concreet voorzien van uitleg én praktisch toepasbare handvaten zodat jij er direct mee aan de slag kunt.

De RESET! Methode

RESET is een acroniem voor:

  • Relax
  • 
Eat
  • 
Sleep
  • 
Exercise
  • 
Think

Voordat ik ze kort even individueel langs loop wil ik benadrukken dat de samenhang tussen de onderwerpen ook erg belangrijk is. Het boek geeft hier dan ook veel aandacht aan en legt je concreet uit waarom je middels de juiste toepassing een sneeuwbal effect kan creëren.

Relax:

Relax staat voor ontspanning en in dit hoofdstuk neemt Jeroen je mee in de wereld van ons brein en ons zenuwstelsel. Je leert wat de grootste vijanden zijn van ontspanning en hoe je je daar tegen kunt wapenen.

Spoiler: je telefoon moet uit!

Eat:

Eat staat voor je voeding en dat is voor de meesten al bekend terrein. Tegelijkertijd is het ook een onderwerp waarin het aantal verschillende meningen ontelbaar groot is. Jeroen is er in geslaagd een holistische visie neer te zetten waarmee je gegarandeerd je voedingspatroon gaat verbeteren zodat het je meer energie oplevert.

Spoiler: je hoeft geen calorieën te tellen. 😉

Sleep:

Slaap, nachtrust. Zo ontzettend belangrijk, zeker als je voor het nemen van de juiste beslissingen afhankelijk bent van je denkcapaciteit. De effecten van slechte slaap worden zwaar onderschat, net zo als de oorzaken daarvan.

Het verbeteren van je nachtrust is top priority voor elke ondernemer en daarvoor zul je veel oorzaken moeten zoeken in je relax, exercise en voedingspatronen. Die samenhang wordt in het boek snel duidelijk, net zo als de acties die je kunt ondernemen om direct je slaap te verbeteren.

Spoiler: je telefoon, je tv én je laptop moeten op tijd uit.

Exercise:

Exercise staat voor bewegen en is net als voeding een onderwerp met 100.000 verschillende meningen. Verwacht hier ook geen sportschema’s, eiwitshake adviezen of dat soort gekkigheid. Gewoon simpel en duidelijk bewegingsadvies waar je zelf invulling in kunt geven.

Spoiler: je komt erachter waarom je het zo moeilijk vindt om te (blijven) sporten.

Think:

De laatste pijler staat voor je denken, je gedachten. Ik vind dit zelf het interessante hoofdstuk omdat je dit soort kennis niet vaak tot je krijgt. Hoe jij denkt heeft namelijk invloed op jouw realiteit en ook op je lichaam. Het kan letterlijk vast komen te zitten.

Denk je negatief, maak je je continu zorgen dan word je daar ook letterlijk ziek van. Leer begrijpen hoe dit werkt zodat je de noodzaak voelt om ook je eigen gedachten onder controle te houden.

Spoiler: veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door hoe jij denkt.

Implementatie:

Voor wie moeite heeft om bovenstaande zaken daadwerkelijk te implementeren is er nog een bonus hoofdstuk. Hierin zoomt de auteur in op menselijke gedragspatronen en hoe je deze middels gewoontes kunt veranderen. 

Pak direct de samenvatting van best-sellers als “The power Of Habit” & “Atomic Habits” en doe er je voordeel mee.

MAND: RESET! is een makkelijk en praktisch toepasbaar boek waarmee je als ondernemer je gezondheid en energie kan verbeteren én vasthouden.

WANNEER LEZEN: voor iedere ondernemer die zijn gezondheid uiterst serieus neemt en in het bijzonder als je op dit moment weinig energie hebt of veel stress ervaart.

Boektitel: RESET!

Ondertitel: Energiek leven. Zonder gedoe.

Auteur: Jeroen de Wit

Releasedatum: 25 mei 2021

EAN: 9789462961760

Taal: Nederlands

Pagina’s: 240

Reset!
Bekijk boek
bol.com (€23,64)

Bedankt voor het lezen. Vond je deze boekrecensie leuk en zinvol? Houd dan de website in de gaten, Guus deelt elke maand een nieuwe boekrecensie.

> Bekijk alle boekrecensies

> Lees ook Guus zijn 3 boekentips