Hij heeft een grote interesse voor cijfers en geld. Heeft meerdere bedrijven opgezet, gerund en verkocht. En heeft zelf ook boeken geschreven (Stop met verkopen, start met helpen en Cashflow), maak kennis met Mark Soons: auteur, coach en investeerder. Hier lees je zijn boekentips.

Profielfoto van Mark Soons passend bij het item met daarin 3 boekentips namens Mark.

Boekentip 1: Een werkweek van 4 uur

Misschien niet origineel, maar wel het boek dat miljoenen levens heeft veranderd in de manier waarop ze naar werk, leven en het aanleren van nieuwe skills zijn gaan kijken. Voor mij persoonlijk de start van een boekenverslaving en persoonlijke ontwikkelingsreis, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

“Focus on being productive instead of busy.

Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe maak ik mijn bedrijf schaalbaar, zonder extra personeel, kosten of gedoe? Hoe leer ik een taal in weken in plaats van jaren? Hoe verlaag ik mijn emaildruk met 90%? En hoe kan ik mezelf vrijmaken van (al teveel) werk, zodat ik de wereld kan ontdekken?

Mooi boek, ook als je geen ondernemer of digital nomad bent of wilt worden.

Boektitel: Een werkweek van 4 uur

Ondertitel: Leid een rijk leven zonder veel te doen

Auteur: Timothy Ferriss

Releasedatum: 15 januari 2017

EAN: 9789022578612

Taal: Nederlands

Pagina’s: 424

Boekentip 2: How To Win Friends & Influence People

Misschien wel het beste boek ooit geschreven over sociale interactie. Na het lezen van dit boek begrijp je de mensen om je heen (en jezelf!) beter en kun je daar gebruik van maken, door de juiste dingen te zeggen en doen rondom anderen. Met als gevolg dat zij gaan doen, wat jij graag zou willen dat ze doen. Lijkt manipulatie. Ik noem het liever beïnvloeding.

Je leert hoe je handig boetes omzeilt, personeel met hun neus de juiste kant opkrijgt, kinderen beter naar je luisteren en die ene grote klant binnenhaalt.

Lezen dus.

“Arouse in the other person an eager want. He who can do this has the whole world with him.” – Dale Carnegie

Boektitel: How To Win Friends & Influence People

Auteur: Dale Carnegie

Releasedatum: 6 april 2006

EAN: 9780091906818

Taal: Engels

Pagina’s: 304

Boekentip 3: Unlimited Power

Tony Robbins is wereldwijd een begrip in de persoonlijke ontwikkelingswereld en staat wat mij betreft op eenzame hoogte in zowel kwaliteit als wat hij als ondernemer heeft neergezet in deze business.

Dit boek was mijn eerste kennismaking met zijn werk. En ik heb het helemaal opgevreten. Tientallen keren heb ik dit boek binnenstebuiten gedraaid en de principes tot in den treure toegepast op mezelf.

“Understanding state is the key to understanding change and achieving excellence. Our behavior is the result of the state we’re in.”

Wat een kennis, kracht en kunde zit hierin verstopt. Dit is echt zo’n life changing boek, waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Het gaat vooral over de verhalen die je jezelf vertelt, de belemmeringen die je jezelf onbewust oplegt en vooral het stuk over NLP heeft mijn ogen definitief geopend voor de mogelijkheden die we als mens hebben en de kansen die er voor iedereen van ons liggen.

Aanrader.

Boektitel: Unlimited Power

Ondertitel: The New Science of Personal Achievement

Auteur: Tony Robbins

Releasedatum: 2 januari 2001

EAN: 9780743409391

Taal: Engels

Pagina’s: 448

Boek om nog te lezen: Make yourself unforgettable van Dale Carnegie.

Maak verder kennis met Mark & volg hem op LinkedIn. Of lees meer over ‘de meest verborgen club in Nederland’, Mark zijn boekclub.

Deel ook jouw boekentips!

Lijkt het je leuk om ook jouw boekentips te delen op Ondernemersboeken.nl? Neem dan even contact op via het contactformulier of stuur me een bericht op LinkedIn. Tips of suggesties voor de website zijn ook welkom!

> Boekentips van andere ondernemers

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews