Het hebben van de juiste mindset is van cruciaal belang voor persoonlijke groei en succes. In deze top 5 boeken, worden verschillende technieken en strategieën besproken om je denkpatronen te verbeteren en jezelf op een positieve manier te ontwikkelen.

Wat zijn de beste mindset boeken voor ondernemers?

5. Mindset

In het boek “Mindset” onderzoekt Carol S. Dweck hoe de manier waarop we denken over onszelf en onze capaciteiten invloed heeft op ons succes en welzijn. Ze introduceert twee verschillende denkstijlen – de vaste mindset en de groeimindset – en laat zien hoe deze onze houding ten opzichte van uitdagingen, kritiek, succes en falen bepalen.

Door middel van onderzoek en praktische voorbeelden laat Dweck zien hoe we onze mindset kunnen veranderen om een grotere veerkracht en succes te bereiken in ons persoonlijke en professionele leven.

Releasedatum: 12 april 2018

Mindset
Bekijk boek
bol.com (€29,95)

4. Je bent zoals je denkt

In het boek “Je bent zoals je denkt” gaat Michael Pilarczyk diep in op de kracht van onze gedachten en hoe deze ons leven en ons geluk beïnvloeden. Het boek biedt praktische tips en technieken om onze mindset te veranderen en ons te helpen onze dromen waar te maken.

Pilarczyk legt uit hoe we onze overtuigingen en denkpatronen kunnen herprogrammeren om positiever en productiever te zijn en hoe we obstakels en uitdagingen kunnen overwinnen.

Releasedatum: 17 juli 2021

3. Patronen doorbreken

Het boek “Patronen doorbreken” van psycholoog en psychotherapeut Hannie van Genderen en auteur en journalist Herman Westerterp gaat over het doorbreken van negatieve patronen en het veranderen van belemmerende gedachten en overtuigingen.

Het boek biedt praktische en toegankelijke inzichten en oefeningen gebaseerd op schematherapie en cognitieve gedragstherapie, die kunnen helpen bij het herkennen en veranderen van patronen die leiden tot bijvoorbeeld angst, depressie of problematische relaties.

Releasedatum: 1 juni 2012

2. DRIVE: train je stoïcijnse mindset

In “DRIVE: train je stoïcijnse mindset” gaat Mark Tuitert, voormalig Olympisch kampioen schaatsen, in op de filosofie van het stoïcisme en hoe deze denkwijze kan helpen om mentaal veerkrachtiger en succesvoller te worden.

Aan de hand van persoonlijke ervaringen en praktische oefeningen leert de lezer om negatieve emoties en beperkende overtuigingen te herkennen en te vervangen door een meer constructieve en veerkrachtige manier van denken.

Releasedatum: 6 juli 2021

1. Master Your Mindset

Het boek Master Your Mindset, geschreven door Michael Pilarczyk, gaat over het creëren van een positieve en succesvolle mindset.

Het boek biedt handvatten om beperkende overtuigingen te doorbreken en een leven te creëren waar je van droomt. Pilarczyk combineert inzichten uit verschillende vakgebieden, zoals psychologie, spiritualiteit en filosofie, om de lezer te helpen zijn of haar potentieel te maximaliseren.

Het boek is opgebouwd uit praktische oefeningen, verhalen en inspirerende quotes.

Releasedatum: 26 november 2020