Altijd bezig met beweging, voeding en prestatieverbetering. Dat is Aico Bosman. Na 5 jaar gewerkt te hebben als marinier bij de Koninklijke Marine ging hij zich volledig focussen op zijn passie: het menselijk lichaam. Zo ontstond Totem Training waarmee hij zich richt op personal training, vitaliteitscoaching en blessurebehandeling.

Boekentip 1: MindLift

Toen ik het boek “MindLift” van Kasper van der Meulen gelezen had, was het eerste dat me opviel de kracht van gewoontes. Kasper deelde zijn persoonlijke verhaal van hoe hij zijn leven een andere wending gaf, niet door middel van een wondermiddel, maar door het gedisciplineerd creëren van positieve, geleidelijke gewoonten. Deze kleine veranderingen in zijn dagelijkse routine veroorzaakten een golfeffect, waardoor zijn gezondheid, manier van denken en het algehele levenstraject veranderden.

Het tweede boeiende inzicht was zijn verkenning van de Wim Hof-methode, een combinatie van de kunst van adembeheersing en blootstelling aan kou. Terwijl ik de avonturen van Kasper volgde, van zijn wetenschappelijke heldendaden tot het duiken in ijskoude wateren, besefte ik hoe diep krachtig ons lichaam werkelijk is. Zijn woorden schetsten een levendig beeld van veerkracht en vitaliteit die door deze technieken worden bereikt.

“Personal development is a major time-saver. The better you become, the less time it takes you to achieve your goals.

Ten slotte raakte zijn kijk op technologie een snaar. In een wereld waar schermen alomtegenwoordig zijn, spoorde hij me aan om na te denken over mijn relatie met deze digitale middelen. Hij bood een gids aan om door dit digitale landschap te navigeren, waarbij hij een bewuste, evenwichtige benadering aanmoedigde die hem hielp zijn mentale ruimte terug te winnen. Het herinnerde eraan dat technologie een hulpmiddel moet zijn dat ons dient, en niet andersom.

Boektitel: MindLift (NL) MindLift (ENG)

Auteur: Kasper van der Meulen

Releasedatum: 8 juli 2016

EAN: 9780997460063

Taal: Nederlands/Engels

Pagina’s: 196

Boekentip 2: Getting things done

Toen ik door het boek “Getting things done” van David Allen bladerde leek het me een masterclass in productiviteit. Dit is niet een alledaagse takenlijststrategie. Nee, het is een volwaardige methode, bijna een holistische manier om door de hectiek van het professionele en persoonlijke leven te bewegen.

Het uitgangspunt van Allen is eenvoudig maar diepgaand: onze geest wordt, als hij vol zit met veel taken en verantwoordelijkheden, een zee van stress. Maar wanneer we deze overdragen aan een vertrouwd systeem buiten ons hoofd, wordt onze geest helder, waardoor we effectiever kunnen denken, creëren en werken.

The key is not to prioritize what’s on your schedule, but to schedule your priorities.”

Zijn aanpak in vijf stappen – vastleggen, verduidelijken, organiseren, reflecteren en betrekken – biedt een gestructureerde manier om onze mentale werkruimte te beheren. Het gaat erom de geest leeg te maken, niet door te vergeten, maar door onze taken en verantwoordelijkheden te parkeren in een systeem waarop we kunnen vertrouwen.

Vanaf het moment dat ik de GTD-methodiek ging toepassen, voelde ik een gevoel van controle en bewegingsruimte, wat leidde tot verhoogde productiviteit, minder stress en uiteindelijk een beter gevoel van evenwicht tussen werk en privéleven.

Boektitel: Getting things done

Ondertitel: De kunst van stressvrije productiviteit

Auteur: David Allen

Releasedatum: 26 mei 2015

EAN: 9789400506183

Taal: Nederlands

Pagina’s: 384

Boekentip 3: Rijke Pa, Arme Pa

Dit boek (geschreven door Robert Kiyosaki) schetst een levendig beeld van zijn eigen jeugd, doorgebracht onder de invloed van twee vaders: zijn ‘arme’ biologische vader, een goed opgeleide man die het financieel moeilijk heeft, en zijn ‘rijke’ vader, de vader van een vriend, die ondanks een gebrek aan formeel onderwijs, financieel bloeide.

De contrasterende perspectieven van deze twee figuren in Kiyosaki’s leven kristalliseerden een krachtige waarheid uit: financieel succes gaat niet alleen over hoeveel je verdient, maar hoe goed je je geld beheert en investeert. De kern van het boek draaide om het concept van het ontwikkelen van financiële intelligentie – het verschil begrijpen tussen activa en passiva, geld voor u laten werken in plaats van werken voor geld, en het belang van financiële educatie.

An investment in knowledge pays the best interest.

Het boek was een eye-opener, het ontkrachtte de mythe dat men een hoog inkomen nodig heeft om rijk te zijn en benadrukte de kracht van persoonlijk financieel inzicht en slimme investeringen. Het benadrukt de weg naar het bereiken van financiële onafhankelijkheid en het creëren van rijkdom.

Boektitel: Rijke Pa, Arme Pa

Ondertitel: Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen!

Auteur: Robert Kiyosaki

Releasedatum: 17 augustus 2018

EAN: 9789492665140

Taal: Nederlands

Pagina’s: 384

Boek om nog te lezen: Zero to one

Maak verder kennis met Aico & volg hem op LinkedIn. Of lees hier meer over zijn eigen boek over gezond én lekker eten Totem Proof – The Food Guide.

Deel ook jouw boekentips!

Lijkt het je leuk om ook jouw boekentips te delen op Ondernemersboeken.nl? Neem dan even contact op via het contactformulier of stuur me een bericht op LinkedIn. Tips of suggesties voor de website zijn ook welkom!

> Boekentips van andere ondernemers

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews