Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe boeken met een releasedatum in de maand november 2023. Deze nieuwe boeken zijn op verschillende manieren gerelateerd aan het ondernemerschap.

Ontdek nieuwe boeken (met een releasedatum in november) op Ondernemersboeken.nl.

Nieuwe boeken over mindset:

Dromen voor het leven

“Dromen voor het leven” is een inspirerend betoog van Arthur Japin en Martijn van der Linden, de meesterlijke breinen achter het succesvolle “Honden voor het leven”.

Het boek moedigt aan om te geloven dat dromen werkelijkheid kunnen worden, waarbij de nadruk ligt op het voortdurend proberen, zelfs als het niet altijd lukt. Het vormt een vrolijk pleidooi voor het omarmen van het onmogelijke en het overstijgen van het alledaagse door middel van fantasie.

Dit boek behandelt een scala aan dromen, van dagdromen tot nachtmerries, dansen tot vliegen, en benadrukt vooral hoe hoop gehouden kan worden, zelfs tegen beter weten in.

Releasedatum: 9 november 2023

Maneki Neko

In het boek “Maneki Neko” nemen de bestsellerauteurs van Ikigai je mee in de wereld van Japanse wijsheden en gelukstradities. Ze onthullen de betekenis achter populaire Japanse gelukssymbolen, zoals de maneki neko, en leggen uit hoe Japanners dagelijks geluk vinden en tegenslagen overwinnen.

Het boek biedt inzichten in eeuwenoude en moderne Japanse symbolen, en toont hoe kleine aanpassingen in denkpatronen en dagelijkse gewoonten leiden tot meer voorspoed en een positievere levenshouding.

Praktische oefeningen en toegankelijke tips onthullen het Japanse geheim voor een gelukkiger en vervulder leven, waardoor de lezer beseft dat geluk geen toeval is.

Releasedatum: 14 november 2023

Maneki neko
Bekijk boek
bol.com (€17,99)

Riet breekt niet

“Riet Breekt Niet” biedt inzicht in het functioneren van ons stresssysteem en onthult dat we niet constant sterk en positief hoeven te zijn.

De auteurs stellen dat er een niveau van stress is dat we kunnen verdragen, waarbinnen we de beste versie van onszelf zijn. Buiten deze grenzen schakelt ons lichaam over naar overlevingsmodus, wat resulteert in een minder productieve aanpak, gekenmerkt door stress en onzekerheid. Het boek presenteert praktijkgerichte handvatten op individueel, team- en organisatieniveau, met concepten zoals het raampje, emotionele diarree, de robotversie van jezelf, het ‘ja, maar’-spel en de dierentuinorganisatie.

Het onthult de mechanismen achter stress en biedt concrete strategieën om op een gezonde en productieve manier met stress om te gaan.

Releasedatum: 25 oktober 2023

Nieuwe boeken over coaching:

Bestemming droomjob

‘Bestemming Droomjob’ biedt een praktisch stappenplan om authentieke carrièrekeuzes te maken die in lijn liggen met je identiteit, talenten en verlangens.

Of je nu aan het begin staat van je carrière of een nieuwe wending wilt geven aan je huidige werk, dit boek, ontwikkeld op basis van de hr-expertise van The Job Coach, begeleidt je met boeiende vragen en oefeningen om je authentieke talenten, waarden en ambities te ontdekken. Het helpt je niet alleen succesvoller, maar vooral ook gelukkiger te worden in je professionele leven.

Releasedatum: 22 november 2023

Team Smile

“Team Smile” introduceert de corporate positivity®-methode om een positieve cultuur in je organisatie te cultiveren.

Het benadrukt dat een positieve werkomgeving niet vanzelf ontstaat, maar toewijding en inspanning vergt. Het boek voorziet in praktische inzichten en concrete stappen om actief bij te dragen aan het bevorderen van een positieve mindset, effectieve communicatie, sterke verbindingen, betrokkenheid en een positieve werksfeer.

Of je nu voor eenvoudige of uitdagende situaties staat, “Team Smile” biedt vaardigheden en strategieën om je functioneren te verbeteren en een positieve impact op je team en organisatie te hebben.

Releasedatum: 29 november 2023

Team Smile
Bekijk boek
bol.com (€26,99)

Nieuwe boeken over communicatie:

De perfecte presentatie

‘De perfecte presentatie’ biedt waardevolle inzichten en best practices om je presentaties te verheffen, en verrassend genoeg ligt de essentie in het omarmen van imperfecties.

Auteur Elke Van Parys, zelf een perfectionist, deelt niet alleen haar persoonlijke ervaringen en tips, maar put ook inspiratie uit diverse storytellers en sprekers, zowel bekend als minder bekend.

Het boek benadrukt dat echte connectie met het publiek ontstaat door authentiek te zijn en juist ruimte te geven aan imperfecties.

Releasedatum: 29 november 2023

Ongemakt dient de mens

In ‘Ongemak dient de mens’ onderzoekt Johan Veneman de emoties en ervaringen die ongemak in ons leven veroorzaken en biedt inzichten over hoe we hiermee kunnen omgaan en zelfs een positieve wending kunnen geven.

Vaak vermijden mensen ongemakkelijke situaties op het werk of in het privéleven, terwijl deze juist kansen bieden voor persoonlijke groei en verrijking. Veneman integreert wetenschappelijke inzichten met ervaringen van succesvolle kunstenaars, ontwerpers en wereldleiders, en deelt zijn eigen uitdagingen om met ongemak om te gaan.

Door praktische tips en oefeningen aan te reiken, leert Veneman hoe ook jij ongemak kunt transformeren naar iets positiefs, waardoor dit boek een onmisbare gids wordt voor iedereen die tegenslagen wil overwinnen.

Releasedatum: 2 november 2023

Begrijp je het niet of bevalt het je niet?

‘Begrijp je het niet of bevalt het je niet?’ biedt een bewezen methode voor teamontwikkeling en cultuurverandering, gericht op het bouwen van sterke en succesvolle teams.

Auteur Jaap Weijers introduceert het model van de 5 interactielagen, waarmee je bewust wordt van de verschillende niveaus van communicatie binnen teams. Naast de inhoud en procedures (bovenstroom) en de onderlinge samenwerking en psychologische veiligheid (onderstroom), benoemt Weijers de Script-laag. Door rekening te houden met al deze lagen, ontstaat echte openheid en veiligheid, waarbij teamleden zich vrij voelen om hun mening te uiten.

Dit boek voorziet leiders, begeleiders en teamleden van praktische inzichten en direct toepasbare werkvormen om inspirerend leiding te geven aan teams en effectieve interventies te doen voor groei en ontwikkeling.

Releasedatum: 17 november 2023

Van 9 tot 5 (deel 2)

Het boek ‘Van 9 tot 5’ (deel 2) biedt een humoristische inkijk in het kantoorleven, met dagelijks om 9.00 uur verschijnende strips op sociale media en publicatie in De Morgen en Veronica Superguide.

De strips, die al meer dan 13 jaar worden gedeeld, werpen een satirische blik op het kantoorleven, met herkenbare personages zoals de botte manager, een Mark Rutte-achtige kantooryup, een quinoa-etende hipster en andere kleurrijke figuren.

De humor overstijgt de kantoorsfeer en speelt zich af in diverse situaties, van de koffietafel tot de kroeg, en heeft een trouwe lezersschare van meer dan 100.000 mensen.

Releasedatum: 9 november 2023

Van 9 tot 5
Bekijk boek
bol.com (€15,99)

Nieuwe boeken over efficiëntie:

De weg van de uil

In ‘De weg van de uil’ deelt de bekende lifehacker Michel Vos essentiële inzichten en bewezen methoden om de vaardigheid van snel en effectief leren te versterken, een cruciaal aspect voor succes in de 21ste eeuw.

Het boek richt zich op het stimuleren van autonomie en daadkracht, en onthult fundamentele principes waarmee lezers, ongeacht hun achtergrond, nieuwe kennis en vaardigheden kunnen verwerven.

Of je nu ondernemer, technicus of sportliefhebber bent, biedt dit boek een uitgebreide gids om de optimale weg naar persoonlijke vervulling en succes te ontdekken.

Releasedatum: 16 november 2023

Nieuwe boeken over financiën:

Money Planner

De volledig vernieuwde ‘PorteRenee – Money Planner’, gecreëerd door de bekende Renée Lamboo van het financiële platform PorteRenee, is ontworpen om je financiën weer op orde te krijgen.

Met praktische tips en inzichten helpt deze money planner je om grip te krijgen op je inkomsten en uitgaven. Renée Lamboo, die zelf van een schuld van 40.000 euro naar aanzienlijk vermogen ging, deelt haar ervaring en kennis om je te begeleiden bij het transformeren van je financiële leven.

Releasedatum: 21 november 2023

Een betaalbaar jaar

Ontdek het slimme jaarspaarplan van budgetgoeroe Sara Van Wesenbeeck in het boek ‘Een betaalbaar jaar’. Dit plan maakt sparen moeiteloos door wekelijks 100 euro opzij te zetten, zonder afstand te doen van extraatjes.

Gevuld met praktische tips en verrassende inzichten, biedt het boek een gids om geld te besparen in verschillende aspecten van het dagelijks leven, van boodschappen doen tot vakantieplannen.

Na twaalf maanden belooft het niet alleen een gebalanceerd budget en een goed gevulde spaarpot, maar ook rust in huis en hoofd. Besparen wordt met dit jaarspaarplan niet alleen eenvoudig, maar ook plezierig.

Releasedatum: 14 november 2023

Nieuwe boeken over bedrijfskunde:

Do tell

‘Do Tell’ biedt een verhelderend stappenplan voor professionals die worstelen met de communicatie en marketing van duurzaamheid.

Vier ervaren experts delen inzichten over hoe bedrijven en organisaties op een doelgerichte manier een authentiek duurzaamheidsverhaal kunnen opstellen en succesvol kunnen communiceren.

Het boek geeft antwoorden op de uitdagingen rond het al dan niet luidkeels communiceren over duurzaam ondernemen en biedt praktische begeleiding om een positieve impact te realiseren met het merkverhaal.

Releasedatum: 29 november 2023

Do tell
Bekijk boek
bol.com (€34,99)

De man in de arena

‘De man in de arena’ biedt een eerlijke inkijk in het leven van ondernemer Dieter Penninckx, bekend van zijn rol als medeoprichter van mode- en lifestylegroep FNG en voormalig CEO van de groep.

Door anekdotes, overpeinzingen en levenslessen deelt Penninckx zijn ondernemersreis, met hoogte- en dieptepunten, littekens en triomfen. Van schoolbanken tot bedrijven en voetbal, de verhalen weerspiegelen het kwetsbare karakter van ondernemerschap en bieden inspiratie, moed en troost voor anderen in de arena van het ondernemen.

Releasedatum: 27 november

Toekomstbedrijven

‘Toekomstbedrijven’ biedt inzicht in de absurditeit van het aandeelhoudersmodel en plofbedrijven, terwijl het de helden van de toekomst presenteert: stewards.

Aan de hand van voorbeelden verkent het de problemen van het huidige bedrijfsleven, waarin winstmaximalisatie vaak voorrang krijgt op langetermijndenken. Het introduceert het concept van steward-owned bedrijven, waar stewards, in plaats van aandeelhouders, verantwoordelijk zijn voor het bedrijf.

Met succesvolle voorbeelden zoals Rolex en Carlsberg illustreert het boek hoe dit model de prestaties op de lange termijn kan bevorderen en de missie van het bedrijf kan realiseren.

Releasedatum: 3 november 2023

Goed fout

‘Goed fout’ onthult de kracht van intelligente fouten en psychologische veiligheid, gepresenteerd door Amy Edmondson, de pionier van psychologische veiligheid. In dit meesterwerk wordt de noodzaak belicht om van fouten te leren als motor voor innovatie en persoonlijke groei.

Edmondson benadrukt dat dit niet alleen vraagt om een cultuur van psychologische veiligheid waarin fouten besproken kunnen worden, maar ook om het afwijzen van verouderde culturele overtuigingen over succes.

Met prijswinnend onderzoek en levendige voorbeelden uit het bedrijfsleven biedt het boek ‘Goed fout’ vaardigheden en denkkaders om schaamte en schuld te transformeren naar nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid, en om onderscheid te maken tussen onnodige missers en intelligente mislukkingen.

Releasedatum: 22 november 2023

Goed fout
Bekijk boek
bol.com (€24,99)

Nieuwe boeken over marketing:

Own your story. Or someone else will.

‘Own Your Story. Or Someone Else Will.’ onthult de kracht van personal branding in het bedrijfsleven, ondanks de heersende opvattingen dat het ongepast of zelfingenomen is.

Ianka Fleerackers deelt inzichten om op een nieuwe manier over je persoonlijk merk na te denken, met als doel de regie te hebben over de conversatie in je professionele leven. Ze werpt een blik op haar eigen veelzijdige carrière in media, kunst en het bedrijfsleven en biedt praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan met het versterken van je persoonlijke merk.

Releasedatum: 14 november 2023

Nieuwe boeken over sport:

What It Takes

‘What It Takes’ onthult het indrukwekkende verhaal van Sarina Wiegman, een van ’s werelds meest succesvolle voetbalcoaches. Drie keer uitgeroepen tot Best FIFA Women’s Coach, leidde Wiegman zowel het Nederlandse als het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam naar historische overwinningen.

Het boek biedt een persoonlijk inzicht in haar leven en carrière, van haar vroege liefde voor voetbal tot haar glansrijke momenten als speelster en haar opmerkelijke successen als coach.

Met vastberadenheid, teamwork en een streven naar perfectie onthult Wiegman haar coachingfilosofie, terwijl ze ook pleit voor gelijke kansen en rechten in het voetbal voor iedereen, ongeacht geslacht of afkomst.

Releasedatum: 9 november 2023

What It Takes
Bekijk boek
bol.com (€22,99)

Nieuwe boeken over beroemdheden:

Het probleem Bill Gates

In ‘Het probleem Bill Gates’ onderzoekt Tim Schwab kritisch de rol van Bill Gates als filantroop en onthult hoe Gates zijn extreme rijkdom als politiek instrument gebruikt.

Het boek werpt een kritische blik op de Bill & Melinda Gates Foundation, ’s werelds machtigste liefdadigheidsorganisatie, en belicht niet eerder bekende feiten over de invloed van Gates op overheidsbeleid, wetenschappelijk onderzoek en media.

Schwab onthult hoe Gates’ overtuigingen, zoals zijn dogmatische geloof in marktwerking en intellectueel eigendom, zelfs van invloed waren op het weren van covidvaccins uit armere landen. Hiermee laat het boek zien dat, ondanks nobele doelen op papier, extreme rijkdom en politieke macht niet goed samengaan.

Releasedatum: 24 november 2023

Knudde

‘Knudde’ biedt een tragikomisch portret van Toon van Driel, de briljante geestelijke vader achter F.C. Knudde en De Stamgasten.

Deze atypische biografie, opgetekend door De Speld-schrijvers Jaap van de Venis en Alexander Brandenburg, onthult het grillige leven van Van Driel, van zijn moeizame jeugd en veelbewogen carrière als mormoon, voetballer, muzikant, KLM-steward tot gemeentearchivaris en uiteindelijk striptekenaar.

Met unieke illustraties van Van Driel zelf, biedt het boek een komische inkijk in zijn leven vol twijfels, bizarre situaties en humor als enige houvast, ter ere van zijn vijftigjarig jubileum als tekenaar voor het Algemeen Dagblad.

Releasedatum: 9 november 2023

Knudde
Bekijk boek
bol.com (€22,99)

Bedankt voor het lezen van dit overzicht met nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand februari 2023.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekrecensies