Het opschalen van een bedrijf kan een uitdagende onderneming zijn. In deze top 5 boeken, variërend van Hard gaan met de beste mensen tot Scale-ups & downs, worden verschillende aspecten van het opschalen van een bedrijf besproken, zoals het vinden van de beste mensen, het ontwikkelen van een strategisch plan en het beheren van de groei. Of je nu een start-up oprichter bent die op zoek is naar begeleiding bij het opschalen van je bedrijf of een bedrijfsleider die op zoek is naar manieren om de groei te versnellen, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je te helpen succesvol te zijn bij het opschalen van je bedrijf.

Wat zijn de beste strategie boeken voor ondernemers?

5. Principes

In het boek ‘Principes’ deelt Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates, zijn inzichten over hoe hij succesvol is geworden in de financiële wereld. Hij beschrijft zijn principes en de manieren waarop hij ze toepast in zijn eigen leven en bedrijf.

Dalio moedigt lezers aan om zelf principes te ontwikkelen en te gebruiken om succes te bereiken in hun eigen carrières en persoonlijke leven.

Releasedatum: 16 maart 2022

Principes
Bekijk boek
bol.com (€25,00)

4. Period Power 1 – De cyclus strategie

In het boek Period Power 1 – De cyclus strategie beschrijft Maisie Hill hoe vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen begrijpen en gebruiken om hun leven te verbeteren. Hill legt uit hoe de hormonale veranderingen in de cyclus van invloed zijn op de energie, concentratie, stemming en fysieke prestaties van een vrouw.

Het boek biedt strategieën voor zelfzorg, voeding, beweging, slaap en seksuele gezondheid die aansluiten bij de verschillende fasen van de cyclus.

Releasedatum: 21 januari 2020

3. Van A naar B

‘Van A naar B’ is een persoonlijke en inspirerende biografie van Jeroen van der Veer, voormalig CEO van Shell. Het boek beschrijft zijn carrière en de uitdagingen die hij tegenkwam bij het leiden van een van de grootste bedrijven ter wereld. Van der Veer deelt zijn ervaringen, inzichten en lessen op het gebied van leiderschap, samenwerking, verandering en duurzaamheid. Hij vertelt openhartig over de dilemma’s die hij tegenkwam en hoe hij deze oploste.

Het boek biedt praktische en waardevolle lessen voor iedereen die geïnteresseerd is in leiderschap en het nemen van beslissingen in complexe situaties.

Releasedatum: 20 januari 2023

Van A naar B
Bekijk boek
bol.com (€25,99)

2. De kunst van Kaizen

Het boek ‘De kunst van Kaizen’ van Robert Maurer gaat over de Japanse filosofie Kaizen, wat staat voor het streven naar continue verbetering. Maurer beschrijft hoe kleine, haalbare stappen in de juiste richting kunnen leiden tot grote veranderingen en hoe deze filosofie kan worden toegepast op verschillende aspecten van het leven, zoals werk, relaties en gezondheid. Hij biedt praktische tips en strategieën om deze benadering te integreren in het dagelijks leven en om negatieve gewoonten te doorbreken.

Releasedatum: 1 juli 2007

1. Sprint

In het boek ‘Sprint’ beschrijft Jake Knapp een praktische methode voor het ontwerpen en testen van ideeën in slechts vijf dagen. Hij introduceert de lezer tot de ‘Sprint’, een gestructureerde manier van werken met een specifiek doel, en beschrijft elke dag van het proces gedetailleerd.

De methode is bedoeld om teams te helpen hun ideeën te valideren, te testen en te ontwikkelen, zodat ze sneller en efficiënter kunnen innoveren.

Releasedatum: 10 maart 2016

Sprint
Bekijk boek
bol.com (€17,99)