Coaching is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. In deze top 5 boeken, variërend van No-nonsense coaching tot Teken je gesprek over gedrag, worden verschillende aspecten van coaching besproken, zoals communicatie, systemisch denken en tekenen. Of je nu een coach bent die zijn vaardigheden wil aanscherpen of iemand die geïnteresseerd is in coaching als een manier om persoonlijke groei te stimuleren, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om succesvol te zijn in de wereld van coaching.

Wat zijn de beste coachingsboeken voor ondernemers?

5. Teken je gesprek over gedrag

Het boek “Teken je gesprek over gedrag” van Nienke Wijnants en Esther van der Meer gaat over het gebruik van visuele communicatie om gesprekken over gedrag te vergemakkelijken. Het boek biedt praktische tips en technieken om gedrag in kaart te brengen en te bespreken, en biedt een reeks visuele hulpmiddelen zoals tekeningen en symbolen om de communicatie te verbeteren.

Het boek is geschikt voor zowel professionals als particulieren die geïnteresseerd zijn in visuele communicatie en biedt een handige gids voor het visualiseren van complexe gesprekken.

Releasedatum: 16 maart 2015

4. Systemisch coachen

Het boek “Systemisch coachen” van John Brocken gaat over het toepassen van systemisch werk in coaching. Het boek biedt een diepgaande behandeling van het onderwerp en biedt praktische tips en adviezen om systemisch werk toe te passen in coachingssessies.

Het boek richt zich op ervaren coaches die hun kennis van systemisch werk willen verdiepen en biedt een handige gids voor het integreren van systemisch werk in coaching. Systemisch coachen gaat onder andere over het verkennen van het systeem van de coachee en het oplossen van blokkades op een dieper niveau.

Releasedatum: 28 februari 2017

3. U lijkt me een vrij hopeloos geval

Het boek “U lijkt me een vrij hopeloos geval” van Lia van der Heijden gaat over de ervaringen van de auteur als maatschappelijk werkster. Het boek biedt een uniek inzicht in het werk van maatschappelijk werkers en behandelt thema’s als armoede, eenzaamheid en psychische problemen. De auteur vertelt openhartig over haar ervaringen met cliënten en de uitdagingen die ze tegenkomt bij het ondersteunen van mensen in moeilijke situaties.

Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het werk van maatschappelijk werkers en biedt een realistisch en eerlijk beeld van deze belangrijke beroepsgroep.

Releasedatum: 1 april 2011

2. Zinnen die de ziel raken

Het boek “Zinnen die de ziel raken” van Bieke Vandekerckhove biedt een verzameling van inspirerende citaten en uitspraken die bedoeld zijn om de ziel te raken en te inspireren. Het boek bevat een breed scala aan onderwerpen, waaronder liefde, geluk, verlies en verandering, en biedt een bron van troost en kracht voor de lezer.

Het boek is geschikt voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en is bedoeld om de lezer te helpen bij het vinden van de moed en het vertrouwen om uitdagingen in het leven aan te gaan.

Releasedatum: 7 juli 2017

1. No-nonsense coaching

Het boek “No-nonsense coaching” van Eva Janssen gaat over het toepassen van no-nonsense coaching in de praktijk. Het boek biedt praktische tips en technieken voor het opzetten van effectieve coachingsessies, zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van jargon of ingewikkelde modellen.

Het boek richt zich op zowel beginnende als ervaren coaches en biedt een handige gids voor het verbeteren van de kwaliteit van coachingsessies. No-nonsense coaching gaat onder andere over het stellen van de juiste vragen, het opbouwen van een goede relatie met de coachee en het creëren van een effectief coachingstraject.

Releasedatum: 21 december 2020