Deze top 5 boeken biedt een kijkje in het leven van enkele van de meest invloedrijke en fascinerende persoonlijkheden van de afgelopen decennia. Van de creatieve genieën van Steve Jobs en Elon Musk, tot de politieke macht van Michelle Obama en de unieke levensverhalen van Trevor Noah en Keith Richards, deze boeken bieden elk een unieke blik op de persoonlijkheden achter de roem. Lees verder voor korte beschrijvingen van elk boek en ontdek welk boek jouw interesse het meest wekt.

Wat zijn de beste boeken over beroemdheden voor ondernemers?

5. Life, Keith Richards

Het boek ‘Life’ is een autobiografie van Keith Richards, de legendarische gitarist van The Rolling Stones, waarin hij zijn turbulente leven en muzikale carrière beschrijft. Hij vertelt over zijn jeugd, de vorming van de band, hun grootste successen en controverses, zijn persoonlijke relaties en het leven als rockster.

Het boek biedt een uniek kijkje in de wereld van rock-‘n-roll en de persoonlijkheid van een van de meest invloedrijke muzikanten van de twintigste eeuw.

Releasedatum: 1 oktober 2010

Life
Bekijk boek
bol.com (€13,99)

4. Mijn verhaal, becoming Michelle Obama

Het boek ‘Becoming’ is een autobiografie van Michelle Obama, voormalig first lady van de Verenigde Staten, waarin ze vertelt over haar leven en carrière. Ze beschrijft haar jeugd in Chicago, haar opleiding en carrière als advocaat, haar huwelijk met Barack Obama en haar tijd als first lady.

Het boek biedt een persoonlijke en inspirerende kijk op de ervaringen en uitdagingen van een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld en haar visie op leiderschap, familie en maatschappelijke betrokkenheid.

Releasedatum: 28 september 2021

Mijn verhaal
Bekijk boek
bol.com (€15,00)

3. Elon Musk

Het boek ‘Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future’ is een biografie over het leven van ondernemer en visionair Elon Musk. Het boek beschrijft zijn jeugd in Zuid-Afrika, zijn ondernemerschap en het oprichten van bedrijven als PayPal, Tesla en SpaceX. Het biedt inzicht in de persoonlijkheid en visie van Musk en zijn streven naar het creëren van een betere toekomst door middel van technologie en duurzaamheid.

Het boek is geschreven door journalist Ashlee Vance en biedt een fascinerend portret van een van de meest invloedrijke en innovatieve ondernemers van deze tijd.

Releasedatum: 1 januari 2016

 

Elon Musk
Bekijk boek
bol.com (€25,99)

2. Steve Jobs

De biografie van Steve Jobs gaat over het leven van de legendarische medeoprichter van Apple, waarin zijn jeugd, zijn carrière en zijn impact op de technologiewereld worden beschreven. Het boek geeft een diepgaand inzicht in de persoonlijkheid en de creatieve visie van Jobs, zijn leiderschap bij Apple en zijn strijd tegen kanker.

De biografie is een boeiend verhaal over een man die de manier waarop we communiceren, werken en ons vermaken heeft veranderd.

Releasedatum: 1 januari 2011

Steve Jobs
Bekijk boek
bol.com (€19,99)

1. Born A Crime

Het boek ‘Born a Crime: Stories from a South African Childhood’ is een autobiografie van Trevor Noah, de Zuid-Afrikaanse komiek en tv-presentator, waarin hij vertelt over zijn jeugd en opgroeien tijdens de apartheid. Het boek beschrijft zijn ervaringen als ‘gemengd’ kind, geboren uit een zwarte moeder en een blanke vader, wat destijds illegaal was in Zuid-Afrika. Noah beschrijft de strijd van zijn moeder om hem te beschermen en op te voeden in een tijd van extreme ongelijkheid en politieke onrust.

Het boek biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van Zuid-Afrika en de persoonlijke ervaringen van een van de meest getalenteerde komieken van deze tijd.

Releasedatum: 1 januari 2017

Born A Crime
Bekijk boek
bol.com (€13,99)