Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand maart 2023. Al deze nieuwe boeken zijn op verschillende manieren gerelateerd aan het ondernemerschap.

Ontdek nieuwe boeken (uitgebracht in maart) op ondernemersboeken.nl.

Nieuwe boeken over marketing:

Marketing, de essentie

Het boek “Marketing de essentie” biedt een beknopte en praktische introductie tot het vakgebied marketing en behandelt onderwerpen zoals marktonderzoek, segmentatie, positionering, branding, de marketingmix en marketingstrategieën.

Dit marketingboek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt heldere voorbeelden en schema’s om de lezer te helpen de kernbegrippen en -concepten van marketing te begrijpen en toe te passen.

Het is een van de marketingboeken die goed geschikt is voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een snelle en beknopte introductie tot marketing.

Releasedatum: 23 maart 2023

Marketingcommunicatiestrategie

“Marketingcommunicatiestrategie” door Ko Floor en Fred van Raaij biedt een diepgaande verkenning van marketingcommunicatie, waarbij de nadruk ligt op strategische benaderingen.

Het boek behandelt zowel de theoretische fundamenten als de praktische toepassingen van marketingcommunicatie, met behulp van real-world voorbeelden en casestudy’s. Het begeleidt lezers door de verschillende stadia van het marketingcommunicatieproces en biedt inzicht in hoe effectieve strategieën kunnen worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Het is een waardevolle bron voor studenten, marketeers en professionals die hun begrip van marketingcommunicatie willen verdiepen en effectievere strategieën willen ontwikkelen.

Releasedatum: 8 maart 2023

Nieuwe boeken over sales:

Win elke discussie

In “Win elke discussie” biedt Mehdi Hasan lezers een waardevolle handleiding voor effectieve argumentatie en overtuiging.

Dit boek behandelt een breed scala aan discussievaardigheden, variërend van het stellen van vragen en het gebruik van retoriek tot het herkennen van drogredenen en het opbouwen van overtuigende argumenten. Hasan put uit zijn ervaring als bekroond journalist en presentator en geeft praktische tips om sterke debatten te voeren en je argumenten kracht bij te zetten.

Het boek is bedoeld voor iedereen die zijn overtuigingskracht wil verbeteren en met meer vertrouwen en impact wil communiceren in discussies, of het nu gaat om politieke debatten, zakelijke onderhandelingen of persoonlijke interacties.

Releasedatum: 22 maart 2023

Nieuwe boeken over mindset:

Stress zit niet tussen je oren

In “Stress zit niet tussen je oren” deelt Cecile de Roos inzichten en advies om stress effectief te begrijpen en aan te pakken.

Dit boek richt zich op de impact van stress op ons lichaam en de rol van hormonen, en legt uit dat stress niet louter een mentaal fenomeen is, maar een fysieke reactie van ons lichaam op de uitdagingen van het moderne leven. De auteur biedt praktische strategieën om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen, van mindfulness-oefeningen tot voedingstips.

Het boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een dieper begrip van stress en hoe ermee om te gaan om een gezonder, evenwichtiger leven te leiden.

Releasedatum: 21 maart 2023

Ik ga waar ik voor sta

“Ik ga waar ik voor sta” door Paul Verveen is een inspirerend boek dat lezers aanzet tot actie. In dit boek deelt Verveen zijn persoonlijke ervaringen en beproefde methoden om doelen te stellen, obstakels te overwinnen en succesvol te worden.

Het boek richt zich op het ontdekken van je innerlijke motivatie en passie, het identificeren van je doelen en het ontwikkelen van een actieplan om ze te bereiken. Verveen benadrukt het belang van consistentie en vastberadenheid bij het nastreven van je ambities.

Dit boek is een praktische gids voor iedereen die zijn dromen wil verwezenlijken en bereid is te doen wat nodig is om ze waar te maken.

Releasedatum: 14 maart 2023

Zelfcompassie

Het boek “Zelfcompassie” van Kristin Neff is een gids voor het cultiveren van mededogen en begrip voor jezelf.

Neff benadrukt het belang van vriendelijkheid en zelfzorg, en leert lezers hoe ze hun innerlijke criticus kunnen temmen en zichzelf kunnen behandelen met dezelfde compassie als ze zouden geven aan een goede vriend. Ze biedt praktische oefeningen en strategieën om negatieve gedachten en gevoelens te transformeren en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, waardoor een pad naar emotioneel welzijn en zelfacceptatie wordt gebaand.

Dit boek leert mensen hoe ze liefdevoller voor zichzelf kunnen zijn, wat kan leiden tot een grotere veerkracht en levensvreugde.

Releasedatum: 2 maart 2023

Zelfcompassie
Bekijk boek
bol.com (€21,99)

Zet je (online) marketing op zijn kop

“Zet je online marketing op zijn kop” van Remco Zuidbroek is een praktisch boek dat bedrijven helpt bij het optimaliseren van hun online marketingstrategieën.

Het boek benadrukt het belang van het begrijpen van de klant en het creëren van waardevolle interacties in plaats van simpelweg te streven naar meer verkeer en conversies.

Zuidbroek introduceert het ‘I-commerce’-model, dat focust op intelligentie, interactie, innovatie en impact. Hij biedt praktische tips en strategieën om effectievere online marketingcampagnes op te zetten, klantrelaties te verbeteren en duurzaam zakelijk succes te behalen.

Releasedatum: 29 maart 2023

Nieuwe boeken over communicatie:

Duidelijke taal

“Duidelijke taal” van Marieke Gerritsen is een boek dat zich richt op het belang van heldere en begrijpelijke communicatie.

In een wereld vol ingewikkelde jargon en verwarrende berichten, biedt dit boek praktische inzichten en tips om effectief te communiceren in alle aspecten van het leven. Of het nu gaat om professionele e-mails, marketingmateriaal of gewoon dagelijkse gesprekken, dit boek benadrukt het belang van duidelijkheid en hoe dit kan leiden tot betere relaties, effectievere samenwerking en succes in zowel persoonlijke als zakelijke situaties.

Het is een essentiële gids voor iedereen die zijn communicatievaardigheden wil verbeteren en zich beter wil verstaanbaar maken.

Releasedatum: 27 maart 2023

De 7 magische woorden

“De 7 Magische Woorden” van Nicol Tadema is een gids voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het boek belicht zeven krachtige woorden die je kunt gebruiken om je leven te transformeren en je innerlijke kracht te ontketenen.

Deze woorden – waaronder overgave, dankbaarheid, vergeving en liefde – worden uitgebreid besproken en geïllustreerd met praktische voorbeelden en inzichten. Door de magie van deze woorden te begrijpen en toe te passen, kun je meer vreugde, vervulling en succes in je leven ervaren.

Dit boek is bedoeld om je te inspireren en te begeleiden op je pad naar persoonlijke groei en positieve verandering. Het biedt handvatten om bewustere keuzes te maken en een meer vervullend leven te leiden.

Releasedatum: 1 maart 2023

Nieuwe boeken over efficiëntie:

Niet perfect, toch tevreden

“Niet perfect, toch tevreden” door Liesbet Boone biedt inzichten en praktische adviezen om je te helpen een tevredener en gelukkiger leven te leiden, zelfs als je niet aan de ‘perfecte’ normen voldoet.

Het boek daagt de druk om perfect te zijn uit en moedigt je aan om je eigen weg naar tevredenheid te vinden, met compassie voor jezelf. Aan de hand van persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke inzichten laat Boone zien hoe je positiever kunt denken, meer zelfvertrouwen kunt opbouwen en beter kunt omgaan met tegenslagen.

Dit boek voor iedereen die streeft naar een gezondere relatie met zichzelf en een meer vervullend leven, ongeacht de externe verwachtingen.

Releasedatum: 31 maart 2023

Nieuwe boeken over financiën:

Het simpele pad naar rijkdom

“Het Simpele Pad naar Rijkdom” van Collins is een boek dat streeft naar financiële wijsheid en rijkdom op een begrijpelijke en toegankelijke manier.

Het boek behandelt financiële principes en strategieën om je geld beter te beheren en te laten groeien. Het legt de nadruk op het belang van budgetteren, besparen, investeren en slimme financiële keuzes maken. Collins benadrukt dat rijkdom niet onbereikbaar is en dat iedereen met de juiste kennis en acties financiële zekerheid kan bereiken.

Dit boek dient als een praktische gids voor degenen die streven naar een solide financiële basis en welvaart in hun leven.

Releasedatum: 9 maart 2023

I Will Teach You How To Be Rich

“I Will Teach You to Be Rich” van Ramit Sethi is een praktische gids voor persoonlijke financiën die je helpt bij het opbouwen van rijkdom en financiële vrijheid.

Sethi biedt stapsgewijze adviezen over het beheer van je financiën, van budgettering en besparen tot beleggen en het opbouwen van passieve inkomsten.

Het boek is gericht op jonge professionals en millennials, maar de principes zijn van toepassing op iedereen die zijn financiële welzijn wil verbeteren. Het benadrukt het belang van automatisering, het nemen van de juiste financiële beslissingen en het genieten van het leven zonder je zorgen te maken over geld.

Releasedatum: 9 maart 2023

Nieuwe boeken over bedrijfskunde:

Brood op de plank

“Brood op de Plank” van Bianca Bartels is een boek dat zich richt op ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en financiële onafhankelijkheid.

Het boek biedt praktische inzichten en tips om je eigen onderneming op te zetten en succesvol te maken. Bianca Bartels deelt haar eigen ervaringen en lessen als ondernemer en belicht essentiële onderwerpen zoals financiën, mindset, marketing en het overwinnen van obstakels.

Het boek is bedoeld om ondernemers en toekomstige ondernemers te inspireren en te helpen bij het bereiken van zakelijk succes en financiële stabiliteit. Het biedt concrete stappen en strategieën om een bloeiende onderneming op te bouwen en brood op de plank te krijgen.

Releasedatum: 31 maart 2023

The One-Hour Strategy

“The One-Hour Strategy” van Jeroen Kraaijenbrink is een praktische gids die belooft dat je in slechts één uur een effectieve strategie kunt ontwikkelen.

Het boek leidt lezers door een gestructureerd proces om strategische beslissingen te nemen en helpt hen bij het opstellen van een helder actieplan. Het richt zich op het vereenvoudigen van strategische planning en benadrukt het belang van focus en concrete acties om zakelijk succes te behalen.

Dit boek is bedoeld voor drukbezette professionals en ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en toch effectieve strategische aanpak voor hun organisaties. Het biedt waardevolle inzichten en praktische tools om strategisch denken in de praktijk te brengen.

Releasedatum: 1 maart 2023

The Strategie Handbook

“The Strategy Handbook” van Jeroen Kraaijenbrink is een uitgebreide gids voor strategisch management en bedrijfsontwikkeling.

Het boek behandelt een breed scala aan strategische concepten en benaderingen, en biedt praktische inzichten voor het formuleren, implementeren en evalueren van effectieve bedrijfsstrategieën. Kraaijenbrink richt zich op het verschaffen van hulpmiddelen en methoden om complexe strategische vraagstukken aan te pakken en bedrijven te helpen hun doelen te bereiken.

Dit boek is een waardevolle bron voor zowel beginnende als ervaren professionals op het gebied van strategisch management, en het biedt een diepgaand begrip van strategische besluitvorming in moderne zakelijke contexten.

Releasedatum: 1 maart 2023

De oplossingenmachine

“De oplossingsmachine” van Wouter Hart en Thom Verheggen biedt een verfrissende kijk op het verbeteren van organisaties en het stimuleren van betrokkenheid bij medewerkers.

Het boek stelt dat in plaats van top-down oplossingen op te leggen, organisaties beter kunnen gedijen door medewerkers te betrekken bij het bedenken van oplossingen voor problemen. Hart en Verheggen introduceren het concept van ‘socratisch leidinggeven’, waarbij leidinggevenden vragen stellen en medewerkers actief betrekken bij het vinden van antwoorden.

Door praktijkvoorbeelden en inspirerende verhalen biedt het boek waardevolle inzichten over het creëren van een positieve verandering in organisaties en het bevorderen van eigenaarschap en creativiteit onder medewerkers.

Releasedatum: 6 maart 2023

Ondernemingsstrafrecht

Het boek “Ondernemingsstrafrecht” biedt een grondige juridische verkenning van het strafrecht dat van toepassing is op ondernemingen en bedrijfsorganisaties.

Het behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder corruptie, fraude, mededingingsrecht, milieuwetgeving en meer, en belicht de juridische aspecten van zakelijke aansprakelijkheid. Dit boek voorziet juridische professionals, ondernemers en studenten van gedetailleerde inzichten in het ondernemingsstrafrecht en de complexe juridische kwesties die hierbij komen kijken.

Het is een waardevolle bron voor degenen die een diepgaand begrip willen krijgen van de wettelijke implicaties van criminele activiteiten in zakelijke contexten.

Releasedatum: 27 maart 2023

Van idee naar start-up

“Van idee naar start-up” is een essentiële gids voor ondernemers en ondernemende individuen die van plan zijn hun ideeën om te zetten in levensvatbare start-ups.

Het boek biedt praktische inzichten en stappenplannen voor het hele proces, van het genereren van een idee tot het bouwen en laten groeien van een succesvolle onderneming. Het behandelt onderwerpen zoals ideegeneratie, marktonderzoek, financiële planning, het aantrekken van investeerders en meer.

Of je nu een ervaren ondernemer bent of net begint, dit boek biedt waardevolle begeleiding om je start-up op de juiste koers te krijgen en te houden.

Releasedatum: 1 maart 2023

Stoïcijns groeien zonder laadgeneratie

In “Stoïcijns groeien zonder leadgeneratie” daagt Jaap Jacobs de traditionele zakelijke benadering van groei en klantenwerving uit. Hij omarmt de principes van het stoïcisme en betoogt dat bedrijven kunnen floreren zonder agressieve en opdringerige leadgeneratie.

Het boek moedigt lezers aan om dieper te graven en hun bedrijf te laten groeien door betekenisvolle relaties op te bouwen en duurzame waarde te creëren. Jacobs biedt praktische inzichten en strategieën die gebaseerd zijn op de stoïcijnse filosofie om ondernemers en bedrijfsleiders te helpen groeien zonder afbreuk te doen aan hun waarden en integriteit.

Releasedatum: 30 maart 2023

Bedankt voor het lezen van dit overzicht met nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand februari 2023.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekrecensies