Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand januari 2023. Al deze nieuwe boeken zijn op verschillende manieren gerelateerd aan het ondernemerschap.

Ontdek nieuwe boeken (januari) op ondernemersboeken.nl.

Nieuwe boeken over marketing:

Hét marketingkookboek

Eén van de marketingboeken vanuit een ander perspectief. “Het marketingkookboek” biedt een creatieve en inspirerende benadering van marketing door marketingactiviteiten te vergelijken met het koken van een heerlijk gerecht.

Dit marketingboek biedt praktische tips en voorbeelden om marketingactiviteiten zoals merkstrategie, klantrelaties en productontwikkeling te ontwikkelen en te implementeren.

Het boek is geschikt voor zowel beginners als ervaren marketeers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om creatief en effectief te zijn in hun marketing.

Releasedatum: 5 januari 2023

Trendsurfing

“Trendsurfing” van Bert Van Tilborgh is een verhelderende gids voor ondernemers en marketeers die de kunst van trendspotting en trendsurfing willen beheersen om hun bedrijven te laten gedijen.

Het boek biedt inzicht in hoe trends ontstaan en evolueren, en legt uit hoe je ze kunt herkennen, begrijpen en benutten om je merk, producten en diensten relevant en aantrekkelijk te houden voor je doelgroep.

Van Tilborgh deelt waardevolle strategieën en praktische tips voor het navigeren door de snel veranderende wereld van trends, waardoor lezers worden uitgerust met de kennis en vaardigheden om voorop te blijven lopen in hun branche en succesvol te trendsurfen.

Releasedatum: 7 januari 2023

Trendsurfing
Bekijk boek
bol.com (€19,99)

Strategisch brand design

Het boek “Strategisch Brand Design” van R. Stavorinus behandelt de essentie van het ontwerpen en beheren van merken op een strategische manier.

Het boek biedt inzichten in hoe merkontwerp een cruciale rol speelt in het vormgeven van de perceptie van consumenten en het bouwen van merkwaarde. Het benadrukt de noodzaak van consistentie en cohesie in merkdesign en legt uit hoe bedrijven effectieve merkstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren om concurrentievoordeel te behalen.

Dit boek is een waardevolle bron voor marketeers en merkmanagers die streven naar een diepgaand begrip van hoe merkontwerp bijdraagt aan het succes van een merk in de moderne zakelijke omgeving.

Releasedatum: 19 januari 2023

Better Brand Health

“Better Brand Health” van Jenni Romaniuk biedt marketeers en merkmanagers inzicht in hoe ze de gezondheid van hun merk kunnen meten en verbeteren.

Het boek legt uit hoe merken werken en hoe ze evolueren, en het introduceert tools en technieken om merkgezondheid te meten en te optimaliseren. Door middel van case studies en praktische adviezen krijgen lezers een dieper begrip van merken en hoe ze effectief kunnen worden beheerd en versterkt om duurzaam succes te bereiken in de steeds veranderende markt.

Het boek is een waardevolle bron voor marketeers die streven naar een beter begrip van merken en hoe ze kunnen gedijen in een competitieve zakelijke omgeving.

Releasedatum: 25 januari 2023

Basisboek data-driven marketing

Het boek “Basisboek Data Driven Marketing” van Danny Oosterveer is een essentiële gids voor marketeers en professionals op het gebied van digitale marketing die op zoek zijn naar een diepgaand begrip van data-gedreven marketingstrategieën.

Het behandelt de fundamentele concepten en technieken die nodig zijn om gegevens effectief te gebruiken voor het nemen van marketingbeslissingen en het optimaliseren van marketingcampagnes. Het boek biedt praktische inzichten in het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens, evenals strategieën voor het segmenteren van doelgroepen, personalisatie en het meten van marketingprestaties.

Met tal van voorbeelden en casestudy’s biedt dit boek marketeers de kennis en vaardigheden die nodig zijn om data-gedreven marketingstrategieën met succes toe te passen en hun concurrentievoordeel te vergroten.

Releasedatum: 26 januari

Een marketing plan van 1 pagina

Het boek “Een marketingplan van 1 pagina” biedt een praktische gids voor het ontwikkelen van een beknopt en effectief marketingplan dat past op één pagina.

Dit marketingboek behandelt onderwerpen zoals het identificeren van je doelgroep, het formuleren van een unieke waardepropositie, het bepalen van je kanalen en budget en het meten van je resultaten.

Het boek is geschikt voor ondernemers en marketeers die op zoek zijn naar een eenvoudige en praktische methode om hun marketingactiviteiten te plannen en uit te voeren.

Releasedatum: 31 januari 2023

Nieuwe boeken over communicatie:

400 tips en ideeën voor je LinkedIn-posts

Het boek “400 Tips en Ideeën voor je LinkedIn-posts” is een praktische gids die waardevolle inzichten biedt om je LinkedIn-activiteiten te verbeteren.

Het voorziet in een schat aan creatieve ideeën en handige tips om boeiende en impactvolle LinkedIn-berichten te creëren die je netwerk kunnen vergroten en je professionele merk versterken.

Het is een waardevolle hulpbron voor professionals die hun aanwezigheid op LinkedIn willen optimaliseren en hun carrièrekansen willen vergroten.

Releasedatum: 10 januari 2023

Zo bedenk je de perfecte post op LinkedIn

Het boek “Zo Bedenk je de Perfecte Post op LinkedIn” is een praktische handleiding die essentiële inzichten biedt voor het creëren van doeltreffende LinkedIn-posts.

Het geeft waardevolle tips en strategieën om opvallende berichten te ontwikkelen die je professionele zichtbaarheid vergroten en je netwerk versterken. Of je nu op zoek bent naar manieren om je zakelijke connecties uit te breiden, je expertise te delen, of je merk te promoten op LinkedIn, dit boek voorziet in een breed scala aan suggesties die kunnen bijdragen aan je succes op dit zakelijke platform.

Releasedatum: 10 januari 2023

Zelfverzekerd spreken

Het boek “Zelfverzekerd Spreken” biedt een uitgebreide handleiding om je spreekvaardigheid te verbeteren en met vertrouwen voor een publiek te spreken.

De auteur deelt praktische technieken en strategieën om angsten en onzekerheden bij spreken in het openbaar te overwinnen, waardoor je in staat bent om effectieve en zelfverzekerde presentaties te geven. Dit boek voorziet in waardevolle inzichten om je stem, lichaamstaal en presentatiestijl te beheersen, en biedt concrete oefeningen om je spreekvaardigheid te versterken, wat van pas kan komen bij diverse gelegenheden, zoals zakelijke presentaties, sollicitatiegesprekken en sociale bijeenkomsten.

Het boek is ontworpen om je te helpen zelfverzekerd te spreken en indruk te maken op je publiek.

Releasedatum: 20 januari 2023

Gewoon schrijven joh!

“Gewoon schrijven, joh!” van Willem Verdaasdonk is een inspirerende gids voor aspirant-schrijvers die hun schrijfvaardigheden willen ontwikkelen en creatief willen schrijven.

Verdaasdonk moedigt lezers aan om gewoon te beginnen met schrijven, zonder angst voor perfectie of zelfkritiek. Het boek biedt praktische tips, oefeningen en inzichten om de schrijfvaardigheid te verbeteren en de verbeeldingskracht te stimuleren. Of je nu een roman, poëzie, een blog of persoonlijke notities wilt schrijven, dit boek begeleidt je op een toegankelijke en bemoedigende manier om je schrijfdoelen te bereiken.

Het boek benadrukt het belang van schrijven als een creatieve uitlaatklep en biedt waardevolle technieken om de schrijver in jezelf naar boven te halen.

Releasedatum: 24 januari 2023

Basisboek presenteren

“Basisboek Presenteren” van Maarten van der Meulen is een uitgebreide gids voor iedereen die zijn presentatievaardigheden wil verbeteren.

Het boek behandelt alle aspecten van effectief presenteren, van het voorbereiden en structureren van je presentatie tot het omgaan met zenuwen en het gebruik van visuele hulpmiddelen. Met praktische tips, voorbeelden en oefeningen helpt het boek je om zelfverzekerder en overtuigender te presenteren, of het nu gaat om zakelijke presentaties, spreekbeurten of lezingen.

Dit boek benadrukt het belang van heldere communicatie en biedt waardevolle inzichten om boeiende en impactvolle presentaties te leveren.

Releasedatum: 30 januari 2023

Nieuwe boeken over financiën

Rijk door een krantenweek

In “Rijk door een Krantenwijk” vertelt Alexandro Reyes Rodriguez zijn opmerkelijke levensverhaal. Op zesentwintigjarige leeftijd komt hij voor de achtste keer vrij na een gevangenisstraf, en hij staat op een kruispunt in zijn leven.

Ondanks zijn moeilijke verleden met een strafblad, verslavingen en schulden, besluit hij een bescheiden baan als krantenbezorger aan te nemen. Terwijl hij dronken en versuft door de regen fietst langs rijtjeshuizen en villa’s, gebeurt er iets onverwachts. Zijn dagelijkse route geeft hem onverwachte inzichten en motivatie.

Dit waargebeurde en inspirerende verhaal toont Alexandro’s vastberadenheid om zijn lot te veranderen, zijn diploma te behalen en uiteindelijk zijn eigen bedrijf op te richten. “Rijk door een Krantenwijk” is een verhaal van hoop en het vinden van geluk tegen alle verwachtingen in.

Releasedatum: 5 januari 2023

Maak je geld gelukkig

Het boek “Maak je Geld Gelukkig” biedt waardevolle inzichten en praktische adviezen om op een gezonde en gelukkige manier met geld om te gaan.

Het onderzoekt de relatie tussen geld en welzijn, en moedigt lezers aan om bewuste financiële keuzes te maken die bijdragen aan hun levenskwaliteit. Of je nu wilt leren hoe je financiële stress kunt verminderen, een gezonde spaar- en budgetstrategie wilt ontwikkelen, of meer inzicht wilt krijgen in de psychologie van geld, dit boek biedt een holistische benadering van financiële welzijn en persoonlijke groei.

Het is een waardevolle bron voor iedereen die streeft naar een gezonde en evenwichtige relatie met geld.

Releasedatum: 13 januari 2023

Rijk worden met vastgoed

Het boek “Rijk Worden met Vastgoed” biedt een praktische gids voor diegenen die geïnteresseerd zijn in investeren in vastgoed om hun financiële doelen te bereiken.

De auteur deelt strategieën en tips voor het succesvol navigeren in de vastgoedmarkt, inclusief hoe je winstgevende eigendommen kunt identificeren, financiële analyses kunt uitvoeren, en slimme investeringsbeslissingen kunt nemen.

Of je nu een beginnende vastgoedbelegger bent of je huidige vastgoedportefeuille wilt uitbreiden, dit boek voorziet in waardevolle informatie om je te helpen groeien en je financiële welzijn te vergroten door middel van vastgoedinvesteringen.

Releasedatum: 23 januari 2023

Nieuwe boeken over mindset:

Omringd door tegenslag

“Omringd door Tegenslag” is het nieuwste boek van Thomas Erikson, auteur van de bestseller “Omringd door Idioten,” waarin hij lezers inspireert om tegenslagen om te zetten in overwinningen en niet als verliezers te eindigen.

Het boek biedt praktische strategieën om met uitdagingen om te gaan, zoals een wereldwijde pandemie, overlast van buren, of concurrentie. Met behulp van het bekende vierkleurensysteem uit zijn vorige boek, leert Erikson hoe je het ‘waarom’ achter je doelen kunt begrijpen en deze doelen kunt vertalen naar concrete stappen om ze te bereiken.

Dit boek moedigt lezers aan om veerkrachtig te reageren op tegenslag, obstakels te overwinnen en hun dromen te verwezenlijken. Het is een inspirerende gids voor iedereen die wil leren hoe ze in elke situatie kunnen blijven streven naar succes.

Releasedatum: 10 januari 2023

Waarom we allemaal beter zijn dan gemiddeld

Het boek “Waarom we allemaal beter zijn dan gemiddeld” biedt een verhelderende kijk op de psychologie van het zelfbeeld en waarom mensen vaak geneigd zijn zichzelf als bovengemiddeld te zien, zelfs als dat statistisch gezien onmogelijk is.

Auteur Johan Braeckman en co-auteur Maarten Boudry onderzoeken de menselijke neiging tot zelfoverschatting en leggen uit hoe dit fenomeen ons gedrag en besluitvorming beïnvloedt. Met tal van voorbeelden en inzichten uit de psychologie laten ze zien hoe dit zelfbedrog onze perceptie van onszelf en anderen vormgeeft en hoe het kan leiden tot zowel positieve als negatieve consequenties in ons dagelijks leven.

Dit boek daagt lezers uit om kritischer naar hun eigen overtuigingen en zelfbeeld te kijken en biedt boeiende inzichten in de complexiteit van de menselijke psyche.

Releasedatum: 10 januari 2023

Mavoklanten

In “Mavoklanten” van Jim Jansen en Peter de Brock delen succesvolle Nederlanders openhartig hun ervaringen op de mavo, de middelbare school die hen heeft gevormd.

Deze bekende Nederlanders, variërend van ministers tot schrijvers en cabaretiers, zijn nu uitblinkers in hun vakgebied. In 21 inspirerende interviews, inclusief jeugdfoto’s, vertellen onder andere Youp van ’t Hek, Bettine Vriesekoop en Jochem van Gelder over hun tijd op de mavo en wat ze daar hebben geleerd.

Topwetenschappers voegen diepte toe met heldere essays over onderwerpen als doorzettingsvermogen en het puberbrein. Een boek vol inspiratie en een vleugje nostalgie.

Releasedatum: 17 januari 2023

Mavoklanten
Bekijk boek
bol.com (€20,99)

Het plezierplan

“Het Plezierplan” is een inspirerend boek dat de lezer aanmoedigt om meer vreugde, plezier en vervulling in het leven te vinden.

Auteur Anke Weber Smit biedt praktische en toegankelijke inzichten en oefeningen om negatieve patronen te doorbreken, stress te verminderen en een positievere levenshouding te ontwikkelen. Ze bespreekt de kracht van dankbaarheid, mindfulness en bewuste keuzes maken om een gelukkiger en bevredigender leven te creëren.

Dit boek is een waardevolle gids voor iedereen die op zoek is naar meer vreugde en betekenis in hun dagelijkse leven.

Releasedatum: 25 januari 2023

Het goede leven

“Het goede leven” presenteert de resultaten van een opmerkelijk onderzoek van 80 jaar aan Harvard University over geluk en lang leven.

Het boek benadrukt dat geluk voor iedereen bereikbaar is en legt uit dat het geheim van een goed leven ligt in de kwaliteit van onze sociale relaties. Het onderzoek onthult dat geluk niet afhankelijk is van succes of materiële rijkdom, maar van onze verbindingen met anderen.

Met praktische inzichten en een toegankelijke schrijfstijl laat het boek zien hoe we ons geluk kunnen vergroten door te investeren in onze relaties en benadrukt het de waarde van sociale verbondenheid voor een vervullend leven naast levensduur.

Releasedatum: 26 januari 2023

The Power of Origin

“The Power of Origin” biedt inzicht in de fascinerende wereld van menselijke oorsprong en de evolutie van de mensheid.

Het boek onderzoekt hoe het begrip van onze evolutionaire geschiedenis ons kan helpen om onszelf beter te begrijpen en onze toekomst vorm te geven. Door middel van wetenschappelijke ontdekkingen en boeiende verhalen ontrafelt het de mysteries van ons verleden, zoals de ontwikkeling van taal, cultuur en samenleving.

Dit boek daagt de lezer uit om na te denken over de diepgaande verbanden tussen onze voorouders en onszelf, en hoe deze kennis kan bijdragen aan een beter begrip van de menselijke natuur en het pad naar vooruitgang.

Releasedatum: 28 januari 2023

Voorbij de bergen

“Voorbij de bergen” is een inspirerende roman die al meer dan 2 miljoen lezers heeft geïnspireerd op hun zoektocht naar persoonlijke groei en zelfontwikkeling.

Het verhaal volgt Maëlle, een financieel directeur van een succesvolle start-up die vastzit in haar drukke, georganiseerde leven. Wanneer haar beste vriendin Romane haar om een levensveranderende gunst vraagt, wordt Maëlle naar Nepal geleid, waar ze begint aan een pelgrimstocht door de Anapurnaketen. Tijdens deze reis ontdekt ze meer dan alleen bergtoppen, en de ervaringen en ontmoetingen onderweg veranderen haar kijk op het leven.

Dit boek biedt diepgaande inzichten in persoonlijke groei en heeft de kracht om levens te transformeren.

Releasedatum: 31 januari 2023

Voel je beter

“Voel je beter” is een boek van Willem van der Bend, een ervaren psychiater/coach, dat mensen helpt om zich zowel mentaal als fysiek beter te voelen.

Het boek combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkervaringen en persoonlijke verhalen om lezers te helpen de signalen van mentale overbelasting te herkennen en aan te pakken. Van der Bend biedt praktische tips en advies om inzicht te krijgen in jezelf en hoe je met je persoonlijke uitdagingen kunt omgaan.

Dit boek maakt therapie toegankelijk en toepasbaar voor iedereen die het beste uit het leven wil halen.

Releasedatum: 31 januari 2023

Voel je beter
Bekijk boek
bol.com (€21,99)

Nieuwe boeken over bedrijfskunde:

Hoe krijg je ze mee?

In “Hoe krijg je ze mee?” deelt Annemarie Mars haar uitgebreide praktijkervaring om organisatieverandering te begrijpen als een menselijk proces. Ze benadrukt dat het succes van verandering afhangt van hoe mensen elkaar bereiken, betrekken en inspireren.

Het boek biedt vijf krachten om verbinding in mensen te stimuleren en effectief leiderschap bij verandering mogelijk te maken. Deze derde editie bouwt voort op haar jarenlange reflecties over veranderkunde en biedt waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij verandering binnen organisaties.

Mars, een gepassioneerde veranderkundige, heeft een schat aan ervaring en expertise opgebouwd en deelt deze om veranderaars te helpen bij het navigeren door complexe veranderingsprocessen.

Releasedatum: 2 januari 2023

Turbowinst

In “Turbowinst” heeft Sander Klos, bekend van het succes van IENS.nl, de geheimen van exponentiële bedrijfsgroei onthuld.

Dit boek biedt ondernemers een systematische roadmap met 45 interventies die praktisch en toepasbaar zijn in elke organisatie. Klos deelt zijn bewezen groeiformule, die bedrijven helpt om niet alleen kleine stappen, maar sprongen vooruit te maken.

Of je nu een durver of visionair bent, dit boek belooft een inspirerende gids te zijn om jouw groeiambities waar te maken, ondersteund door praktijkvoorbeelden en inzichten van succesvolle ondernemers.

Releasedatum: 12 januari 2023

Turbowinst
Bekijk boek
bol.com (€39,99)

ZZP Gids 2023

De ZZP gids is al jarenlang hèt naslagwerk voor zelfstandigen. Bent starter of juist een ervaren 55+ ‘er en wilt u zzp’er worden? In dit boek vindt u alle informatie.

Alles over zzp. Maar ook Boordevol informatie over starten, administratie, fiscale zaken, tarieven, offertes, verzekeringen, belastingen en pensioenen.

Een omisbaar boek voor alle zelfstandigen. Inclusief de nieuwe belastingtarieven.

Releasedatum: 15 januari 2023

ZZP Gids 2023
Bekijk boek
bol.com (€29,50)

100 dingen die je eerder had willen weten

“100 dingen die je eerder had willen weten” is een verfrissend boek vol inzichten, tips en levenslessen die je helpen je weg te vinden naar een authentiek leven.

Inger Strietman daagt traditionele ‘leefregels’ uit en toont aan dat ze vaak niet werken en ons niet gelukkig maken. Ze moedigt lezers aan om uit hun keurslijf te stappen, hun eigen grenzen te ontdekken en zich vrijer te voelen in zowel hun lichaam als hun geest. Dit boek is een handboek voor het leven en biedt scherpe en beknopte begeleiding om het leven op jouw manier te leiden, los van verwachtingen en verplichtingen.

Het is een waardevolle gids voor persoonlijke groei en zelfontplooiing.

Releasedatum: 17 januari 2023

Het verhaal van Porsche

“Het verhaal van Porsche” biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het wereldberoemde automerk Porsche, met een focus op zijn iconische modellen en ontwikkelingen.

Geschreven door F1-journalist Luke Smith en geïllustreerd met prachtige fotografie, brengt het boek de onmiskenbare ontwerpen, technische innovaties en indrukwekkende prestaties van Porsche-auto’s tot leven.

Het is een eerbetoon aan een van ’s werelds meest gerenommeerde autofabrikanten en een must-read voor autoliefhebbers.

Releasedatum: 31 januari 2023

Nieuwe boeken over coaching:

Motiverend coachen

“Motiverend coachen – Gespreksvoering voor duurzame gedragsverandering” is een boek dat zowel beginnende als ervaren professionals begeleidt bij het begrijpen en toepassen van motiverend coachen in de praktijk.

Het biedt inzicht in de theorie van gedragsverandering en belicht een breed spectrum van coaching, met praktische casestudies, reflectievragen en opdrachten om de principes van motiverend coachen te ervaren. Dit boek is bedoeld voor opleidingen en beroepen waar coaching, motivatie en gedragsverandering essentieel zijn, zoals hulpverlening, onderwijs, coaching, en meer.

Het boek benadrukt het ontwikkelen van een coachende houding, het leren toepassen van effectieve gesprekstechnieken en het begrijpen van het psychologische proces van veranderen.

Releasedatum: 31 januari 2023

Nieuwe boeken over sport:

ACE

“ACE” is een uitdagend boek geschreven door ex-topsporter Pauline Mulder. Het is bedoeld voor mensen die hun ultieme droomdoelen willen realiseren en bereid zijn om de moeilijkste weg te bewandelen.

Het boek leert je een ijzersterke topsportmentaliteit te ontwikkelen, zoals doorzettingsvermogen, lef en het benutten van tegenslagen om sterker te worden. Met behulp van persoonlijke verhalen uit zowel de topsport- als de zakenwereld geeft Pauline Mulder je tips en trucs om jezelf te empoweren en kansen te creëren en te benutten.

“ACE” is bedoeld voor doorzetters die bereid zijn alles te geven om hun doelen te bereiken.

Releasedatum: 25 januari 2023

ACE
ACE
Bekijk boek
bol.com (€23,99)

Bedankt voor het lezen van dit overzicht met nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand januari 2023.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekrecensies