Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand februari 2023. Al deze nieuwe boeken zijn op verschillende manieren gerelateerd aan het ondernemerschap.

Ontdek nieuwe boeken (uitgebracht in februari) op ondernemersboeken.nl.

Nieuwe boeken over marketing:

AI in marketing

Het boek “AI in Marketing” biedt een diepgaande verkenning van de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in marketingstrategieën en -praktijken.

Geschreven door experts op het gebied van zowel marketing als AI, onthult dit boek hoe geavanceerde AI-technologieën, zoals machine learning en big data-analyse, marketeers in staat stellen om diepere inzichten in consumentengedrag te verkrijgen, gepersonaliseerde klantervaringen te leveren en doelgerichte marketingcampagnes te creëren.

Releasedatum: 23 februari 2023

De Google Formule

“De Google Formule” onthult de geheimen van digitale marketingstrategieën die zijn ontwikkeld door bedrijven en marketeers om online zichtbaarheid en succes te vergroten.

Geschreven door topexperts op het gebied van digitale marketing, verkent het boek de rol van Google en zoekmachineoptimalisatie (SEO) bij het bereiken van zakelijk succes. Het biedt inzichten in effectieve technieken voor het genereren van organisch verkeer naar websites, het begrijpen van zoekalgoritmen en het optimaliseren van online aanwezigheid.

Releasedatum: 13 februari 2023

Nieuwe boeken over sales:

Inleiding sales 3e druk

Deze derde druk is volledig geactualiseerd en gaat uitgebreid in op de invloed van digitalisering en verduurzaming op het vakgebied b2b-sales.

In deze editie is daarom veel aandacht voor thema’s als meervoudige waardecreatie, innovatie en de rol van data en technologie in de verschillende fases van de salesfunnel. Op de bijbehorende online leeromgeving vind je video’s en kennistoetsen.

Releasedatum: 21 februari 2023

Nieuwe boeken over mindset:

Mentale kracht

“Mentale Kracht” is een boek dat de essentie van mentale veerkracht en sterkte verkent. Het benadrukt hoe onze mentale houding en gedachten van invloed kunnen zijn op ons dagelijks leven en onze prestaties.

Dai Carter biedt inzichten in het cultiveren van mentale kracht en de kunst van positieve psychologie. Het laat lezers zien hoe ze negatieve patronen kunnen doorbreken en zelfvertrouwen en veerkracht kunnen opbouwen. Met praktische tips en strategieën helpt dit boek individuen om hun emotionele intelligentie te verbeteren en effectief om te gaan met uitdagingen in het leven.

Releasedatum: 28 februari 2023

Beter laat dan nooit

“Beter laat dan nooit” van Annemiek van Kessel is een inspirerend boek dat het concept van ‘laatbloeiers’ verkent.

Het biedt een verzameling inspirerende verhalen van zowel bekende als onbekende laatbloeiers in verschillende domeinen, zoals werk, sport, kunst, wetenschap en seksualiteit. Het boek onderzoekt wat deze mensen kenmerkt, hoe ze hun leven veranderden en welke lessen we kunnen trekken uit hun ervaringen.

Het is een bemoedigende gids voor iedereen die wil heroverwegen wat een zinvol en bevredigend leven voor hen inhoudt en laat zien dat het nooit te laat is om nieuwe wegen in te slaan, uit je comfortzone te stappen en dromen te verwezenlijken.

Releasedatum: 9 februari 2023

Me vs Brain

“Me vs. Brain” door Hayley Morris is een intrigerend boek dat de complexiteit van de menselijke geest verkent.

Morris neemt de lezer mee op een reis door haar eigen geest, waarbij ze haar persoonlijke strijd met mentale gezondheid en zelfontdekking deelt. Met openhartige verhalen en poëtische taal laat ze zien hoe onze gedachten ons kunnen beïnvloeden, soms als vijanden, soms als vrienden.

Het boek biedt inzichten in het begrijpen en omarmen van de complexe relatie tussen wie we zijn en wat er in onze geest omgaat.

Releasedatum: 16 februari 2023

Me vs Brain
Bekijk boek
bol.com (€22,50)

Het plezier van nee zeggen

“Het plezier van nee zeggen” door Natalie Luc is een boek dat de kracht en voldoening van het uitspreken van ‘nee’ onderzoekt.

Met een scherpe en positieve benadering daagt Luc de lezer uit om grenzen te stellen en assertiever te zijn in hun persoonlijke en professionele leven. Het boek biedt praktische inzichten en strategieën om op een gezonde manier ‘nee’ te zeggen zonder schuldgevoel en zonder de angst voor afwijzing. Luc deelt persoonlijke verhalen, casestudy’s en oefeningen om de kunst van het weigeren te omarmen en daardoor een grotere controle over je eigen leven en geluk te ervaren.

Het is een gids voor iedereen die meer balans en voldoening wil vinden door bewust te kiezen wanneer ze ‘nee’ zeggen.

Releasedatum: 28 februari 2023

Nieuwe boeken over communicatie:

Het Communicatie Model compact

“Het Communicatiemodel Compact” door Wil Michels is een praktische gids die communicatie begrijpelijk en effectief maakt.

Het boek behandelt het Communicatiemodel van Michels, dat gebaseerd is op de Transactionele Analyse. Dit model biedt inzichten en technieken voor effectieve communicatie en helpt om beter te begrijpen hoe we met anderen omgaan en hoe we onze boodschappen duidelijk kunnen overbrengen. Met duidelijke voorbeelden en bruikbare tips is dit boek een waardevolle hulpbron voor iedereen die zijn communicatievaardigheden wil verbeteren, zowel in persoonlijke relaties als in professionele situaties.

Releasedatum: 23 februari 2023

Beter in gesprekstechnieken

“Beter in gesprekstechnieken” door Marike van den Berg is een praktische gids die je helpt je gespreksvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu in je professionele of persoonlijke leven effectiever wilt communiceren, dit boek biedt waardevolle inzichten en technieken om je gesprekken te verbeteren.

Met behulp van duidelijke voorbeelden en praktische oefeningen leer je hoe je empathie kunt tonen, effectief vragen kunt stellen, actief kunt luisteren en assertief kunt reageren. Dit boek is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die zijn communicatievaardigheden wil versterken en met meer zelfvertrouwen en impact wil communiceren.

Releasedatum: 1 februari 2023

Nieuwe boeken over efficiëntie:

Ik team, wij teams

“Ik teams, wij teams” door Annemarie Bleeker is een boek dat teams en individuen helpt om effectiever te communiceren en samen te werken.

Het boek verkent de dynamiek van teams en hoe individuele persoonlijkheden en gedragingen van invloed zijn op het groepsproces. Met behulp van praktische inzichten en oefeningen wordt duidelijk gemaakt hoe je kunt bijdragen aan een positieve teamdynamiek en effectieve samenwerking. Of je nu deel uitmaakt van een professioneel team, een sportteam of een groep vrienden, dit boek biedt waardevolle tips en strategieën om de kracht van samenwerking te ontsluiten en een hechter ‘wij-team’ te vormen.

Releasedatum: 16 februari 2023

How Big Things Get Done

“How Big Things Get Done” van Bent Flyvbjerg is een boek dat de essentiële vraag onderzoekt: hoe worden grote projecten en initiatieven in de samenleving daadwerkelijk gerealiseerd?

Het biedt inzichten in de dynamiek van megaprojecten en waarom sommige slagen terwijl anderen falen. Flyvbjerg belicht zowel de positieve als negatieve aspecten van grootschalige projecten en legt uit hoe politiek, economie en menselijk gedrag een rol spelen in het succes of de mislukking ervan. Dit boek is van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in projectmanagement, beleidsvorming en het begrijpen van de complexiteit van grootschalige ondernemingen.

Releasedatum: 7 februari 2023

Nieuwe boeken over financiën:

Het geheim van Beursplein 5

“Het geheim van Beursplein 5” door Peter de Waard is een intrigerend boek dat de lezer meeneemt in de wereld van financiën en beleggen.

Dit boek onthult de geheimen, mythes en fascinerende verhalen achter de financiële markten en de mensen die ze vormgeven. De auteur belicht de geschiedenis van Beursplein 5 in Amsterdam, een van Europa’s oudste beursgebouwen, en combineert dit met boeiende anekdotes en inzichten in de financiële wereld.

Dit boek biedt een vermakelijke en informatieve reis door de financiële geschiedenis en de mechanismen van de beurs, en het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van beleggen en financiën.

Releasedatum: 14 februari 2023

Money Work-out

“Money Work-out” door Antoinette Leerdam is een praktische gids voor iedereen die grip wil krijgen op zijn financiële situatie en een gezondere relatie met geld wil ontwikkelen.

Het boek biedt inzicht in hoe je je financiën kunt organiseren, besparingen kunt realiseren en een gezond financieel toekomstplan kunt opstellen. Het is ontworpen als een persoonlijk werkboek met oefeningen en tools om je financiële doelen te bereiken. Of je nu worstelt met schulden, je spaargeld wilt laten groeien of gewoon meer financieel bewust wilt worden, “Money Work-out” biedt praktisch advies en begeleiding om je financiële fitheid te verbeteren.

Releasedatum: 14 februari 2023

Nieuwe boeken over coaching:

Het begint in de zandbak

Het boek “Het begint in de zandbak” van Helga de Boer gaat over de reis van Helga en Trea, die als 4-jarige meisjes samen zandkastelen bouwden in de zandbak en in 2019 een bedrijf genaamd Platform 9 BV begonnen. Ze ontdekten dat ze met evenveel plezier konden samenwerken als toen in hun jeugd.

Het boek introduceert de BESTING®-methode die ze hebben ontwikkeld om mensen te helpen werken en leven vanuit hun unieke talenten. Het boek bevat persoonlijke verhalen, anekdotes en interviews met mensen die op hun eigen unieke manier in het leven staan. Het richt zich op het ontdekken en benutten van je eigen talenten en biedt inzicht en inspiratie voor meer succes en geluk. Het benadrukt dat het nooit te laat is om bij te sturen en je ware gaven en talenten te gebruiken voor een vervullend leven. Het boek biedt houvast en zelfontdekking in onzekere tijden.

Releasedatum: 17 februari 2023

De kracht van je intuïtie

Het boek “De kracht van je intuïtie” van Gerd Gigerenzer verkent de waarde en het belang van intuïtie in ons dagelijks leven en besluitvormingsprocessen.

Gigerenzer, een vooraanstaand gedragswetenschapper, legt uit hoe intuïtie niet slechts een mysterieuze, onverklaarbare kracht is, maar eerder het resultaat van snelle, instinctieve verwerking van informatie op basis van ervaring en expertise. Hij biedt inzichten en praktische tips over hoe je je eigen intuïtie effectiever kunt benutten en hoe je betere beslissingen kunt nemen met behulp van deze vaak ondergewaardeerde bron van wijsheid.

Releasedatum: 7 februari 2023

Nieuwe boeken over bedrijfskunde:

Praktijkboek bedrijfsovername

Het “Praktijkboek bedrijfsovername” van Frits Beune biedt een uitgebreide gids voor het proces van bedrijfsovernames.

Dit boek behandelt alle aspecten van het kopen of verkopen van een bedrijf, van juridische en financiële kwesties tot strategische overwegingen en praktische tips voor het succesvol afronden van een overname. Het is een waardevolle bron voor zowel ondernemers die op zoek zijn naar begeleiding bij het overnameproces als voor professionals en adviseurs in de wereld van bedrijfsovernames.

Releasedatum: 3 februari 2023

Versterk het ondernemend vermogen

“Versterk het ondernemend vermogen” van Alexander Grit is een boek dat zich richt op het stimuleren van ondernemerschap in organisaties.

Het boek biedt inzichten, modellen en praktische handvatten om het ondernemend vermogen van zowel individuen als teams te vergroten. Het behandelt onderwerpen als innovatie, creativiteit, leiderschap en verandermanagement, en moedigt lezers aan om proactief en ondernemend te handelen om zakelijk succes te bevorderen. Het is bedoeld voor zowel ondernemers als professionals in organisaties die streven naar groei en innovatie.

Releasedatum: 14 februari 2023

Scale-ups & downs

Het boek Scale-ups & Downs van Verne Harnish is een praktische gids voor het succesvol opschalen van een bedrijf. Het beschrijft de belangrijkste stappen die ondernemers moeten nemen om hun bedrijf te laten groeien en hun bedrijfscultuur te behouden terwijl ze groeien.

Het boek bevat ook veel praktische tips en tools die ondernemers kunnen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien en de uitdagingen van opschaling te overwinnen.

Releasedatum: 15 februari 2023

Scaling up

“Scaling Up: The Impact Add-On” van Pieter van Osch en Marieke Harderwijk is een boek dat organisaties helpt bij het opschalen van hun impact, met een specifieke focus op sociale en duurzame ondernemingen.

Het biedt een gedetailleerd en praktisch kader om sociale innovatie te implementeren en positieve verandering op grote schaal te bewerkstelligen. De auteurs delen strategieën, modellen en tools om duurzaamheid en impact centraal te stellen in bedrijfsactiviteiten en helpen leiders en teams om effectiever te opereren in deze snel veranderende wereld. Het boek is bedoeld voor ondernemers, leidinggevenden en professionals die streven naar groei en positieve maatschappelijke impact binnen hun organisaties.

Releasedatum: 23 februari 2023

Bedankt voor het lezen van dit overzicht met nieuwe boeken die uitgebracht zijn in de maand februari 2023.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekrecensies