Marketing is een cruciaal aspect voor het succes van elk bedrijf, groot of klein. In deze top 15 marketingboeken worden verschillende boeken met marketingstrategieën en -technieken besproken.

Of je nu een startende ondernemer bent of een doorgewinterde marketeer, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je marketingvaardigheden te verbeteren en jezelf of je bedrijf te laten groeien.

De beste marketingboeken op ondernemersboeken.nl.

15. Marketing, de essentie

Het boek “Marketing de essentie” biedt een beknopte en praktische introductie tot het vakgebied marketing en behandelt onderwerpen zoals marktonderzoek, segmentatie, positionering, branding, de marketingmix en marketingstrategieën.

Dit marketingboek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt heldere voorbeelden en schema’s om de lezer te helpen de kernbegrippen en -concepten van marketing te begrijpen en toe te passen.

Het is een van de marketingboeken die goed geschikt is voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een snelle en beknopte introductie tot marketing.

Releasedatum: 15 april 2019

14. Het succes van internal branding

Het boek “Het succes van internal branding” van Marc van Eck gaat over het belang van interne branding, oftewel het betrekken van medewerkers bij de branding van een bedrijf.

Dit marketingboek beschrijft hoe bedrijven hun interne communicatie en branding kunnen verbeteren, hoe ze medewerkers kunnen motiveren om zich in te zetten voor het merk en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het merk van binnenuit wordt beleefd en uitgedragen.

Het boek bevat praktische tips en voorbeelden van bedrijven die succesvolle interne branding hebben toegepast.

Releasedatum: 15 maart 2013

13. De strategie van de kreeft

Het boek “De strategie van de kreeft” van Yousri Mandour gaat over het ontwikkelen van een slimme strategie om uit moeilijke situaties te komen en succesvol te zijn.

Dit marketingboek is gebaseerd op de eigenschappen van de kreeft, die zichzelf kan beschermen tegen roofdieren en kan overleven in de zwaarste omstandigheden. De auteur vertaalt deze eigenschappen naar strategieën die toegepast kunnen worden in de zakelijke wereld, zoals het vermijden van concurrentie en het omarmen van verandering.

Het boek biedt praktische tips en adviezen voor ondernemers, managers en leiders die hun bedrijf of organisatie willen laten groeien.

Releasedatum: 2 oktober 2020

12. Basisboek Customer Journey

Het boek “Basisboek customer journey” van Stephan van Slooten gaat over het in kaart brengen en optimaliseren van de klantreis, ook wel customer journey genoemd.

Dit marketingboek biedt een overzichtelijke handleiding voor het opzetten en uitvoeren van customer journey-onderzoek en het verbeteren van de customer experience.

Het boek bevat onder meer praktische tools, voorbeelden en modellen om de customer journey te analyseren en te verbeteren. De nadruk ligt hierbij op het centraal stellen van de klant en het begrijpen van de klantbehoeften en -verwachtingen in elke fase van de klantreis.

Releasedatum: 20 oktober 2022

11. Een marketingplan van 1 pagina

Het boek “Een marketingplan van 1 pagina” biedt een praktische gids voor het ontwikkelen van een beknopt en effectief marketingplan dat past op één pagina.

Dit marketingboek behandelt onderwerpen zoals het identificeren van je doelgroep, het formuleren van een unieke waardepropositie, het bepalen van je kanalen en budget en het meten van je resultaten.

Het boek is geschikt voor ondernemers en marketeers die op zoek zijn naar een eenvoudige en praktische methode om hun marketingactiviteiten te plannen en uit te voeren.

Releasedatum: 15 december 2022

10. Hét marketingkookboek

Eén van de marketingboeken vanuit een ander perspectief. “Het marketingkookboek” biedt een creatieve en inspirerende benadering van marketing door marketingactiviteiten te vergelijken met het koken van een heerlijk gerecht.

Dit marketingboek biedt praktische tips en voorbeelden om marketingactiviteiten zoals merkstrategie, klantrelaties en productontwikkeling te ontwikkelen en te implementeren.

Het boek is geschikt voor zowel beginners als ervaren marketeers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om creatief en effectief te zijn in hun marketing.

Releasedatum: 05 januari 2023

9. Marketingfacts jaarboek 2022/2023

Het boek “Nima Marketingfacts jaarboek 2022-2023” geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en trends op het gebied van marketing.

Dit marketingboek biedt inzichten en praktische tips van diverse marketingexperts over onderwerpen zoals contentmarketing, digital marketing, customer experience, branding en nog veel meer.

Het jaarboek is bedoeld voor marketingprofessionals, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied.

Releasedatum: 7 juli 2022

8. Eat Your Greens

Het boek “Eat Your Greens” van Wiemer Snijders is een boek over marketing en strategie, en hoe deze vakgebieden kunnen bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen.

Dit marketingboek bestaat uit 26 hoofdstukken, elk geschreven door een andere marketingexpert, en elk hoofdstuk behandelt een specifiek onderwerp, variërend van duurzaamheid en klimaatverandering tot diversiteit en inclusiviteit.

De auteurs bespreken hoe marketing en strategie kunnen helpen bij het creëren van positieve veranderingen in de maatschappij en in de wereld, en geven praktische tips en voorbeelden van succesvolle campagnes en initiatieven.

Releasedatum: 28 oktober 2018

7. Dit is nu marketing

Het boek “Dit is nu marketing” van Seth Godin gaat over hoe marketing is veranderd en wat marketeers nu moeten doen om effectief te zijn in een tijdperk waarin traditionele advertenties en promoties niet langer werken.

Dit marketingboek benadrukt het belang van het bouwen van een merk, het creëren van waarde voor klanten en het opbouwen van relaties, en biedt praktische inzichten en voorbeelden om marketeers te helpen hun strategieën te herzien en te verbeteren.

Releasedatum: 12 maart 2019

Tip: lees deze en twee andere boekentips van Nienke Kok, Strategisch Business- en Marketingpartner

6. Begin met het waarom

Een klassieker onder de marketingboeken. “Begin met het waarom” van Simon Sinek gaat over de kracht van leiderschap en hoe inspirerende leiders mensen weten te motiveren en te inspireren.

Sinek stelt dat de meeste bedrijven en organisaties zich focussen op wat ze doen en hoe ze het doen, maar dat succesvolle leiders zich juist focussen op waarom ze iets doen. Door te weten wat hun “waarom” is, kunnen zij hun doelen beter bereiken en hun medewerkers beter inspireren.

Sinek presenteert in dit marketingboek een model, genaamd “The Golden Circle”, dat kan helpen bij het ontdekken van het waarom achter een organisatie of bedrijf.

Releasedatum: 7 februari 2019

5. Nummer 1

Het boek “Nummer 1” van Aartjan van Erkel gaat over het bouwen van een website die de nummer één positie in Google kan bereiken. Het boek is bedoeld voor ondernemers, marketeers en copywriters die hun website willen optimaliseren om meer bezoekers, leads en klanten te krijgen.

In dit marketingboek worden verschillende technieken en strategieën beschreven om de website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, waaronder het gebruik van de juiste zoekwoorden, het schrijven van effectieve teksten, het optimaliseren van afbeeldingen en video’s, en het opbouwen van relevante backlinks.

Het boek bevat praktische tips en voorbeelden om de lezer te helpen bij het implementeren van deze technieken op hun eigen website.

Releasedatum: 25 januari 2022

Nummer 1
Bekijk boek
bol.com (€23,99)

4. Maak ze gek!

“Maak ze gek!” van Aartjan van Erkel gaat over het creëren van overtuigende online teksten die de aandacht trekken en mensen aanzetten tot actie.

Het boek biedt praktische tips en technieken voor het schrijven van teksten die opvallen en mensen aanspreken, en laat zien hoe je deze technieken kunt gebruiken om meer bezoekers en klanten te trekken.

Van Erkel bespreekt onder andere hoe je de aandacht van lezers kunt vasthouden, hoe je overtuigende argumenten opbouwt, hoe je je verhaal vertelt op een manier die resoneert met je doelgroep en hoe je call-to-actions kunt gebruiken om lezers te converteren naar klanten.

Dit marketingboek richt zich voornamelijk op online teksten, maar de principes en technieken zijn ook toepasbaar op andere vormen van marketing en communicatie.

Releasedatum: 1 juli 2016

Maak ze gek!
Bekijk boek
bol.com (€23,99)

3. De Online Marketing Tornado

Het boek “De Online Marketing Tornado” van Tonny Loorbach gaat over online marketing en hoe je dit succesvol kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Men behandelt verschillende onderwerpen op het gebied van online marketing, zoals SEO, SEA, e-mailmarketing, social media marketing, conversie-optimalisatie en meer.

Loorbach legt uit hoe je deze verschillende onderdelen kunt combineren tot een succesvolle online marketingstrategie, die ervoor zorgt dat jouw bedrijf online zichtbaar wordt en de juiste doelgroep bereikt.

Dit marketingboek bevat praktische tips en voorbeelden, waarmee je direct aan de slag kunt om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen.

Releasedatum: 1 april 2020

2. Data bedreven marketing

Het boek “Databedreven marketing” biedt een praktische en strategische gids voor marketeers om hun marketingactiviteiten te optimaliseren met behulp van data en analytics.

Dit marketingboek behandelt onderwerpen zoals data-analyse, customer journey mapping, segmentatie, targeting en personalisatie, en biedt praktische tips en voorbeelden om effectieve databedreven marketingcampagnes te ontwikkelen en te implementeren.

Het boek is geschikt voor zowel beginners als ervaren marketeers die hun kennis van data-analyse en marketing willen verdiepen.

Releasedatum: 22 januari 2020

1. Invloed

Het boek “Invloed” van Robert Cialdini gaat over de psychologie van beïnvloeding en overtuiging. Waar veel marketingboeken het hebben over modellen, onderzoekt Cialdini in zijn boek de verschillende technieken die mensen gebruiken om anderen te overtuigen en te beïnvloeden.

Hij beschrijft zes universele principes van beïnvloeding: wederkerigheid, consistentie, sociale bewijskracht, sympathie, autoriteit en schaarste.

Cialdini illustreert deze principes met voorbeelden uit verschillende contexten, zoals verkoop, marketing, politiek en propaganda.

Hij legt uit hoe deze principes werken en hoe mensen ze kunnen toepassen om anderen te beïnvloeden. Dit marketingboek bevat ook praktische tips en technieken om deze principes te gebruiken in de dagelijkse communicatie en om te voorkomen dat men door anderen wordt beïnvloed zonder het zelf door te hebben.

Het doel van dit marketingboek is om lezers bewuster te maken van de technieken die worden gebruikt om hun gedrag te beïnvloeden en om hen te helpen deze technieken effectiever te gebruiken in hun eigen communicatie en overtuigingskracht.

Releasedatum: 6 oktober 2021

Invloed
Bekijk boek
bol.com (€29,99)

Bedankt voor het lezen van deze top 15 beste marketingboeken. Heb jij nog een marketingboek welke niet mag ontbreken in deze lijst? Stuur gerust een bericht via het contactformulier.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews