Maurits Vonk is een jonge ondernemer op het gebied van digitale marketing. Met MVF Marketing adviseert en ondersteunt hij bedrijven bij online adverteren (SEA & Social Advertising).

Boekentip 1: How to win friends and influence people

How to Win Friends and Influence People” van Dale Carnegie biedt praktische en tijdloze adviezen voor het opbouwen van relaties en het communiceren. Ik zou dit boek IEDEREEN aanraden. Ik durf met zekerheid te zeggen dat iedereen er baat bij heeft om dit boek te lezen. De belangrijkste punten van het boek zijn:

 • Toon interesse in anderen: dit betekent dat je actief luistert en oprechte interesse toont in wat anderen te zeggen hebben;
 • Wees een goede luisteraar: door actief te luisteren naar anderen en empathie te tonen, kun je een beter begrip krijgen van hun perspectief en een sterkere relatie opbouwen;
 • Wees oprecht: het is belangrijk om oprecht te zijn in je communicatie en te vermijden dat je onnodig kritiek uit of anderen bekritiseert.

Het heeft mij geleerd om meer na te denken over hoe ik communiceer en hoe dit over komt op andere. Door simpelweg goed te luisteren en oprecht geïnteresseerd te zijn in iemand kom je heel ver.

Je kunt meer vrienden maken in twee maanden door geïnteresseerd te zijn in anderen, dan in twee jaar door anderen te laten zien hoe interessant jij bent.

Boektitel: How to win friends and influence people (ENG) Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (NL)

Auteur: Dale Carnegie

Releasedatum: 29 december 2020

EAN: 9780091906818

Taal: Engels

Pagina’s: 304

Boekentip 2: Elementaire gewoontes

Elementaire gewoontes” door James Clear is een boek dat praktische strategieën biedt om positieve gewoonten op te bouwen en negatieve gewoonten te doorbreken. Het boek benadrukt het belang van kleine, consistente veranderingen in gewoonten en biedt een stapsgewijze aanpak om deze veranderingen te implementeren en vol te houden.

Het boek heeft mij erg goed geholpen om een ochtend routine te maken en me daaraan te houden. En ik had de slechte gewoonte om op sociale media te zitten tijdens het werken, dat heb ik afgeleerd door dit boek.

Grote resultaten worden bereikt door kleine overwinningen dag in dag uit te behalen.

Met dit boek leer je meer over:

 • de kracht van gewoontes, de bouwsteen van ons leven;
 • het belang van identiteit;
 • hoe je dingen gemakkelijker kunt maken;
 • hoe je kunt focussen op de kleine dingen;
 • het belang van herhaling.

Boektitel: Elementaire gewoontes

Ondertitel: Kleine veranderingen, groot resultaat

Auteur: James Clear

Releasedatum: 7 oktober 2021

EAN: 9789400511415

Taal: Nederlands

Pagina’s: 320

Boekentip 3: Nu of nooit

Het boek “Nu of nooit” van Dai Carter benadrukt de belangrijke rol van mindset en discipline. Geschreven door een voormalig commando, biedt het boek inzicht in zijn extreme missies en trainingen en hoe hij zijn positieve mindset gebruikte om door te zetten.

Carter bespreekt ook vaak het verschil tussen een “vaste mindset” en een “groei mindset“, waarbij hij duidelijk uitlegt hoe de laatste kan leiden tot succes en de eerste tot blijven hangen.

Van dit boek heb ik geleerd dat dicipline iets goeds is en dat je door oncomfortabele situaties groeit en sterker wordt.

Met een positieve instelling kom je ver.

Met dit boek leer je:

 • te stoppen met het maken van excuses;
 • verantwoordelijkheid te nemen voor je leven;
 • te bepalen wat je echt wilt in het leven en dat centraal te zetten;
 • angst en onderzekerheid te overwinnen;
 • mislukkingen en tegenslagen te gebruiken als leermomenten.

Boektitel: Nu of nooit

Ondertitel: Bouw aan je mentale kracht met de levenslessen van een commando speciale operaties

Auteur: Dai Carter

Releasedatum: 31 januari 2022

EAN: 9789044648560

Taal: Nederlands

Pagina’s: 256

Nu of nooit
Bekijk boek
bol.com (€22,50)

Boek om nog te lezen: Meditations van Marcus Aurelius.

Maak verder kennis met Maurits & volg hem op LinkedIn.

Deel ook jouw boekentips!

Lijkt het je leuk om ook jouw boekentips te delen op Ondernemersboeken.nl? Neem dan even contact op via het contactformulier of stuur me een bericht op LinkedIn. Tips of suggesties voor de website zijn ook welkom!

> Boekentips van andere ondernemers

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews