Het opschalen van een bedrijf kan een uitdagende onderneming zijn. In deze top 5 boeken worden verschillende aspecten van het opschalen van een bedrijf besproken, zoals het vinden van de beste mensen, het ontwikkelen van een strategisch plan en het beheren van de groei. Of je nu een start-up oprichter bent die op zoek is naar begeleiding bij het opschalen van je bedrijf of een bedrijfsleider die op zoek is naar manieren om de groei te versnellen, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je te helpen succesvol te zijn bij het opschalen van je bedrijf.

Wat zijn de beste scale-up boeken voor ondernemers?

5. Scale-ups & downs

Het boek Scale-ups & Downs van Verne Harnish is een praktische gids voor het succesvol opschalen van een bedrijf. Het beschrijft de belangrijkste stappen die ondernemers moeten nemen om hun bedrijf te laten groeien en hun bedrijfscultuur te behouden terwijl ze groeien.

Het boek bevat ook veel praktische tips en tools die ondernemers kunnen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien en de uitdagingen van opschaling te overwinnen.

Releasedatum: 15 februari 2023

4. Scaling-up

Het boek “Scaling Up” van Verne Harnish is een gids voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. Het boek behandelt de vier belangrijkste beslissingen die ondernemers moeten nemen om hun bedrijf te schalen: mensen, strategie, uitvoering en cash.

Het boek bevat ook praktische tools en technieken om de groei van het bedrijf te meten en te beheren.

Releasedatum: 21 oktober 2014

Scaling up
Bekijk boek
bol.com (€24,99)

3. De scale-up blueprint

Het boek Scale-up blueprint, geschreven door Jeroen De Flander, is een praktisch handboek voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien en opschalen. Het boek biedt een stapsgewijze blauwdruk die ondernemers kunnen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien, van het creëren van een duidelijke visie en strategie tot het implementeren van efficiënte processen en het vinden van de juiste mensen om het team uit te breiden.

Het boek is gebaseerd op de ervaringen en inzichten van succesvolle ondernemers en biedt praktische tips en advies voor elke fase van de groei van een bedrijf.

Releasedatum: 23 oktober 2018

2. What the fund?

Het boek “What the Fund” van Nathalie de Ceulaer gaat over hoe je succesvolle financiering kunt aantrekken voor je start-up of scale-up. Het geeft inzicht in de verschillende financieringsmogelijkheden en -instrumenten en biedt praktische tips en tools om je bedrijf investeringsklaar te maken en investeerders aan te trekken.

Daarnaast deelt de auteur haar eigen ervaringen en die van andere ondernemers en investeerders om te laten zien wat er komt kijken bij het aantrekken van financiering en hoe je daarbij succesvol kunt zijn.

Releasedatum: 31 mei 2018

1. Sprout groeigids voor startups en scaleups – Hard gaan met de beste mensen

Het boek “Hard gaan met de beste mensen” is een onderdeel van de Sprout groeigids voor startups en scale-ups. Het boek richt zich op het belang van goed personeelsbeleid in de groei van een bedrijf. Het boek biedt praktische tips en inzichten om de juiste mensen aan te nemen, te behouden en te motiveren, en om een gezonde bedrijfscultuur te ontwikkelen.

Het boek bevat interviews met succesvolle ondernemers en experts op het gebied van HR en biedt handvatten om de groei van een bedrijf te stimuleren door te investeren in de beste mensen.

Releasedatum: 28 mei 2019