Deze HRM boeken bieden inzichten, strategieën en praktische adviezen voor het aantrekken, motiveren en behouden van talent, het creëren van een positieve werkcultuur en het optimaliseren van de prestaties van medewerkers. Van het ontwikkelen van leiderschapscapaciteiten tot het implementeren van innovatieve HR-praktijken, deze boeken behandelen verschillende aspecten van HR-management en bieden waardevolle kennis voor ondernemers die hun personeelsbeleid willen verbeteren en hun teams willen laten excelleren.

Of je nu een startende ondernemer bent of een ervaren HR-professional, deze boeken zullen je helpen om een sterke en betrokken workforce op te bouwen en het menselijk kapitaal van je bedrijf te optimaliseren.

Een afbeelding bij het item over de beste HRM boeken op ondernemersboeken.nl.

5. Het einde van HRM

In “Het einde van HRM” onderzoekt Roeland van Laer de toekomst van Human Resources Management (HRM) in organisaties. Hij betoogt dat traditionele HRM-praktijken niet langer effectief zijn en dat er een nieuwe aanpak nodig is om werknemers te motiveren, te ontwikkelen en te behouden.

Van Laer biedt in dit HRM boek alternatieve oplossingen aan, zoals een meer holistische benadering van talentmanagement en een nadruk op werknemersbetrokkenheid en -welzijn.

Releasedatum: 19 februari 2021

4. Human Resource Management

Het boek Human Resource Management van Filip Livens biedt een praktische en eigentijdse benadering van HRM. Het legt de nadruk op het belang van een goed doordachte HR-strategie die past bij de visie en doelen van de organisatie en biedt concrete handvatten en instrumenten voor het effectief managen van personeel. Van werving en selectie tot beoordeling en ontwikkeling van medewerkers, dit boek behandelt alle essentiële aspecten van HRM.

Dit HRM boek is geschikt voor zowel studenten als professionals die hun kennis op het gebied van HRM willen verbeteren en toepassen.

Releasedatum: 31 augustus 2020

Advertentie
BoekenBoeken

3. Leerboek HRM

Het Leerboek HRM is een praktische en brede introductie in het vakgebied van Human Resource Management.

Dit HRM boek behandelt verschillende aspecten van HRM, waaronder strategische en operationele HRM, recruitment en selectie, performance management, beloningssystemen, training en ontwikkeling, en personeelsplanning.

Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals en biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden.

Releasedatum: 7 januari 2021

Leerboek HRM
Bekijk boek
bol.com (€78,95)

2. Uit het transformatiemoeras

In “Uit het transformatiemoeras” onderzoekt Menno Lanting waarom de meeste transformaties in organisaties mislukken en biedt hij handvatten voor succesvolle veranderingen. Lanting stelt dat organisaties moeten inspelen op de snel veranderende wereld en de toenemende behoefte aan flexibiliteit en wendbaarheid. Dit vraagt om een andere manier van leidinggeven, werken en samenwerken.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke inzichten laat Lanting in dit HRM boek zien hoe organisaties deze transformatie kunnen realiseren en zichzelf toekomstbestendig kunnen maken.

Releasedatum: 20 april 2021

1. 99 Problems But The Boss Ain’t One

“99 Problems But The Boss Ain’t One” is een boek dat zich richt op jonge professionals en studenten die net beginnen aan hun carrière en tegen obstakels aanlopen. De auteurs, Lennard Toma en Cedric Muchall, delen hun eigen ervaringen en advies voor het overwinnen van veelvoorkomende problemen op de werkvloer, van het omgaan met een slechte baas tot het navigeren door kantoorpolitiek en het vinden van werk dat bij je past.

Dit HRM boek bevat praktische tips en persoonlijke verhalen die een frisse kijk bieden op het werkleven.

Releasedatum: 23 november 2018

Bedankt voor het lezen van deze top 5 beste HRM boeken. Heb jij nog een HRM boek welke niet mag ontbreken in deze lijst? Stuur gerust een bericht via het contactformulier.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews