Deze top 5 boeken biedt praktische inzichten en tips voor een gezonder en gelukkiger leven. Van het belang van voeding en lichaamsbeweging in ‘Eet als een atleet’ en ‘Weet wat je eet’, tot het gebruik van levensstijl als medicijn in ‘Je levensstijl als medicijn’ en het omgaan met stress in ‘Fokking Druk’ en ‘Wanneer je lichaam nee zegt’, deze boeken bieden elk waardevolle informatie en inspiratie om het beste uit jezelf te halen. Lees verder voor korte beschrijvingen van elk boek en ontdek welk boek het meest bij jou past.

Wat zijn de beste boeken over gezondheid voor ondernemers?

6. Wanneer je lichaam nee zegt

Het boek ‘Wanneer je lichaam nee zegt’ gaat over het herkennen, begrijpen en behandelen van chronische vermoeidheid, burn-out en andere stressgerelateerde aandoeningen.

De auteurs, een psycholoog en een journalist, bieden inzichten, praktische adviezen en wetenschappelijke achtergronden om mensen te helpen hun lichaam en geest te begrijpen en beter voor zichzelf te zorgen.

Dit gezondheidsboek is bedoeld voor iedereen die kampt met stressgerelateerde klachten of geïnteresseerd is in het voorkomen van burn-out en chronische vermoeidheid.

Releasedatum: 14 juli 2020

5. Fokking druk

Het boek ‘Fokking druk’ gaat over de druk die de moderne maatschappij legt op mensen en de impact daarvan op ons mentale welzijn.

De auteur, psycholoog Thijs Launspach, beschrijft hoe onze moderne levensstijl en de eisen die we onszelf stellen, kunnen leiden tot stress, burn-out en andere mentale gezondheidsproblemen. Hij biedt praktische tips en adviezen om deze problemen te voorkomen en te behandelen, en om beter om te gaan met de druk die we ervaren.

Dit gezondheidsboek is bedoeld voor iedereen die kampt met stress en overbelasting en op zoek is naar manieren om hiermee om te gaan.

Releasedatum: 11 november 2018

Fokking druk
Bekijk boek
bol.com (€17,99)

4. Je levensstijl als medicijn

Het boek ‘Je levensstijl als medicijn’ gaat over hoe voeding, beweging en andere levensstijlfactoren een cruciale rol kunnen spelen bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten.

De auteurs, artsen Servaas Bingé en Hanno Pijl, beschrijven hoe een gezonde levensstijl niet alleen kan helpen bij het voorkomen van ziekten, maar ook kan helpen bij de behandeling ervan. Ze bieden praktische tips en adviezen om je levensstijl te verbeteren en gezonder te worden.

Di gezondheidsboek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in preventieve gezondheidszorg en een gezonde levensstijl.

Releasedatum: 18 november 2019

3. RESET!

Het boek “RESET!” van Jeroen de Wit gaat over het herstellen en optimaliseren van je energieniveau, gezondheid en vitaliteit. Het boek biedt inzichten en praktische tips om je fysieke en mentale welzijn te verbeteren, zodat je beter kunt omgaan met de eisen van het moderne leven.

“RESET!” is een gezondheidsboek dat gericht is op het herstellen en optimaliseren van je energieniveau, gezondheid en vitaliteit.

Het biedt inzichten, tips en strategieën om je levensstijl aan te passen en positieve veranderingen door te voeren die bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Releasedatum: 25 mei 2021

Tip: lees het item met 3 boekentips van auteur Jeroen de Wit

Reset!
Bekijk boek
bol.com (€23,64)

Advertentie
BoekenBoeken

2. Eet als een atleet

Het boek ‘Eet als een atleet’ gaat over hoe voeding kan bijdragen aan betere sportprestaties en een gezonder leven.

De auteurs, sportdiëtisten en voedingsdeskundigen, bieden praktische adviezen en wetenschappelijke achtergronden om sporters te helpen hun voedingspatroon te optimaliseren en hun prestaties te verbeteren. Het boek behandelt onder andere de juiste timing en samenstelling van maaltijden en snacks, het belang van hydratatie en de rol van voedingssupplementen.

Dit gezondheidsboek is bedoeld voor sporters op alle niveaus, van recreatieve tot professionele atleten, en voor iedereen die geïnteresseerd is in sportvoeding en een gezonde levensstijl.

Releasedatum: 12 oktober 2017

1. Weet wat je eet

Het boek ‘Weet wat je eet’ gaat over hoe voeding onze gezondheid kan beïnvloeden en biedt inzichten in wat er echt in ons eten zit.

De auteurs, journalisten en voedingsdeskundigen, beschrijven hoe de voedingsindustrie ons vaak misleidt met marketingtrucs en onduidelijke etiketten. Ze bieden praktische tips en adviezen om gezondere keuzes te maken en bewuster te worden van wat we eten.

Dit gezondheidsboek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en gezondheid en wil weten hoe ze betere keuzes kunnen maken voor zichzelf en hun gezin.

Releasedatum: 22 juni 2018