In deze top 5 boeken, variërend van Focus AAN/UIT tot Fokking druk, wordt besproken hoe je het beste uit je tijd kunt halen en meer gedaan kunt krijgen in minder tijd. Of je nu op zoek bent naar manieren om productiever te zijn op het werk of thuis, deze boeken bieden praktische tips en strategieën om je te helpen je doelen te bereiken en je tijd beter te managen. Van technieken om taken te organiseren tot het maximaliseren van je focus en het vermijden van afleidingen, deze boeken kunnen je helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd en met minder stress.

Wat zijn de beste boeken over efficiëntie voor ondernemers?

5. Fokking druk

Het boek Fokking Druk van Thijs Launspach gaat over stress en hoe we hiermee om kunnen gaan. Launspach beschrijft de huidige maatschappij als een stressvolle wereld waarin we continu bezig zijn en weinig rust nemen. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktische tips laat Launspach zien hoe je stress kunt verminderen en meer rust kunt vinden.

Hij geeft onder andere advies over mindfulness, timemanagement en het stellen van grenzen.

Releasedatum: 8 oktober 2018

Principes
Bekijk boek
bol.com (€25,00)

4. Getting things done

‘Getting Things Done’ van David Allen is een boek over persoonlijke productiviteit en time-management. Het beschrijft een systeem om taken te organiseren en uit te voeren met als doel het verminderen van stress en het verhogen van de productiviteit.

Het boek gaat in op de manier waarop ons brein werkt en geeft praktische tips en strategieën om taken en projecten te managen, prioriteiten te stellen en doelen te bereiken.

Releasedatum: 26 mei 2015

3. Tijdwinst-Elke dag om 15.00 uur klaar

In Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft David Allen, de auteur van Getting Things Done, praktische tips om je werk efficiënter te organiseren en zo meer tijd vrij te maken.

Het boek bevat handige strategieën en technieken om je taken beter te plannen, prioriteiten te stellen en afleidingen te verminderen, zodat je aan het einde van de dag om 15.00 uur klaar bent met je werk en meer tijd hebt voor andere dingen.

Releasedatum: 21 mei 2021

Van A naar B
Bekijk boek
bol.com (€25,99)

2. Grip

Het boek “Grip” van Rick Pastoor gaat over het efficiënter indelen van je werk en het creëren van structuur in je dagelijkse bezigheden. Pastoor geeft praktische tips en tools om je werk beter te organiseren, prioriteiten te stellen en focus te behouden.

Door het toepassen van deze technieken kan je meer gedaan krijgen in minder tijd en met minder stress.

Releasedatum: 7 januari 2019

1. Focus AAN/UIT

Het boek “Focus AAN/UIT” van Mark Tigchelaar gaat over het verbeteren van je concentratie en het vermogen om je te focussen in onze digitale wereld vol afleidingen. Het biedt praktische strategieën en technieken om je productiviteit te verhogen, je aandachtsspanne te verlengen en je mentale energie te behouden.

Door te begrijpen hoe onze hersenen werken en hoe je deze kunt trainen, kun je beter omgaan met de constante afleidingen en meer gedaan krijgen in minder tijd.

Releasedatum: 8 april 2019

Sprint
Bekijk boek
bol.com (€17,99)