Als zelfstandige ondernemer is het belangrijk om je bedrijf op de juiste manier te starten en te laten groeien. In deze top 5 boeken, variërend van Experttips voor een succesvolle start als zzp’er tot Echt ondernemen, worden verschillende aspecten van het ondernemerschap besproken, zoals het nemen van risico’s, het creëren van waarde en het managen van je bedrijf. Of je nu een beginnende ondernemer bent die op zoek is naar praktisch advies of een gevestigde ondernemer die zijn vaardigheden wil aanscherpen, deze boeken bieden waardevolle inzichten en tips om succesvol te zijn als ondernemer.

Wat zijn de beste boeken voor zelfstandige ondernemers?

5. Écht ondernemen

Het boek “Écht ondernemen” van Arko van Brakel gaat over het ondernemerschap en het opbouwen van een succesvol bedrijf. Het boek biedt praktische adviezen en strategieën voor het starten, opschalen en uitbreiden van een bedrijf. Van Brakel bespreekt onderwerpen als het ontwikkelen van een duidelijke visie, het bouwen van een sterk team, het creëren van een cultuur van innovatie en het vinden van de juiste financiering.

Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren ondernemers en biedt een inspirerende en praktische gids voor het opbouwen van een succesvol bedrijf.

Releasedatum: 6 augustus 2021

4. Ondernemen is net reizen

Het boek “Ondernemen is net reizen” van Ilona Annema gaat over het vergelijken van het starten en runnen van een bedrijf met het maken van een reis. Het boek biedt een alternatieve manier om naar het ondernemerschap te kijken en legt verbanden tussen het nemen van risico’s, het omgaan met onzekerheid en het ontwikkelen van een groeimindset.

Het boek bevat praktische tips en adviezen voor het bouwen van een succesvol bedrijf en biedt inspiratie voor ondernemers die op zoek zijn naar een nieuwe manier van denken over hun bedrijf en hun leven.

Releasedatum: 14 mei 2013

3. Ondernemen als een baas

Het boek “Ondernemen als een baas” van Annic ten Duis gaat over het starten en runnen van een succesvol bedrijf. Het boek biedt praktische tips en adviezen voor het ontwikkelen van een duidelijke visie, het opbouwen van een sterke online aanwezigheid, het opzetten van een effectieve marketingstrategie en het bouwen van een sterk team. Ten Duis put uit haar eigen ervaring als ondernemer en biedt inspirerende verhalen en inzichten van andere succesvolle ondernemers.

Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren ondernemers die op zoek zijn naar praktische tips en inspiratie voor het opbouwen van een succesvol bedrijf.

Releasedatum: 1 september 2020

2. Nooit meer voor een baas je bed uit

Het boek “Nooit meer voor een baas je bed uit” van Martijn van der Tuin gaat over het opzetten van een succesvolle online onderneming. Het boek biedt praktische tips en adviezen voor het ontwikkelen van een businessmodel, het opzetten van een website, het opbouwen van een mailinglijst en het genereren van verkeer en omzet. Van der Tuin put uit zijn eigen ervaring als ondernemer en biedt inspirerende voorbeelden van andere succesvolle online ondernemers.

Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het starten van een eigen online bedrijf en op zoek is naar praktische tips en inzichten.

Releasedatum: 5 februari 2019

1. Experttips boekenserie – Experttips voor een succesvolle start als zzp’er

Het boek “Experttips voor een succesvolle start als zzp’er” uit de Experttips boekenserie gaat over het opzetten van een succesvolle onderneming als zelfstandige zonder personeel. Het boek biedt praktische tips en adviezen voor het ontwikkelen van een ondernemersplan, het vinden van de juiste doelgroep, het bepalen van je tarieven, het opzetten van een administratie en het aantrekken van klanten. Verschillende experts delen hun inzichten en ervaringen en bieden praktische tips en tools voor een succesvolle start als zzp’er.

Het boek is geschikt voor iedereen die overweegt om als zzp’er te starten of net begonnen is als zelfstandige en op zoek is naar praktische tips en inzichten om van zijn onderneming een succes te maken.

Releasedatum: 20 juni 2019