Deze top 5 boeken richt zich op inspirerende verhalen en biografieën van succesvolle vrouwen. Deze boeken voor vrouwen gaan over onderwerpen zoals persoonlijk geluk, heldhaftigheid, succesvol ondernemen en tegenslagen.

Wat zijn de beste boeken voor vrouwelijke ondernemers?

5. Mag ik meneer Kristel even spreken?

In ‘Mag ik meneer Kristel even spreken?’ beschrijft Jessica Merkens haar ervaringen als telefoniste bij het Nationaal Ouderenfonds, waar ze dagelijks te maken kreeg met eenzame ouderen die graag hun hart wilden luchten.

Het boek biedt een inkijkje in het werk van de telefoniste en laat zien hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan de eenzame medemens.

Releasedatum: 26 oktober 2017

4. Het lef om gelukkig te zijn

Het boek “Het lef om gelukkig te zijn” van Elske Doets gaat over het vinden van persoonlijk geluk en het creëren van een gelukkige werkomgeving.

Elske Doets is CEO van het reisbedrijf Jan Doets America Tours en deelt in dit boek haar persoonlijke ervaringen en inzichten over leiderschap, ondernemerschap en de combinatie van werk en privé. Ze benadrukt het belang van jezelf zijn en het hebben van een positieve mindset om geluk te kunnen vinden, zowel in je persoonlijke als professionele leven.

Releasedatum: 5 maart 2018

3. SuperOlcay

Het boek SuperOlcay, geschreven door Olcay Gulsen, is een autobiografie waarin ze haar levensverhaal deelt en de ups en downs van haar carrière als mode-ondernemer bespreekt. Ze vertelt openhartig over haar afkomst, persoonlijke leven en haar visie op zakelijk succes.

Het boek is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en de kracht van positiviteit.

Releasedatum: 16 maart 2018

SuperOlcay
Bekijk boek
bol.com (€11,99)

2. Heldinnen

In het boek “Heldinnen” beschrijft Janny van der Molen het levensverhaal van vijftig bijzondere vrouwen uit de wereldgeschiedenis, van Cleopatra tot Malala Yousafzai. De verhalen zijn op een toegankelijke manier geschreven en worden aangevuld met prachtige illustraties.

Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar en inspireert hen om ook zelf heldhaftig te zijn.

Releasedatum: 4 januari 2019

Heldinnen
Bekijk boek
bol.com (€19,99)

1. Op eigen houtje

Op eigen houtje van Jessica Merkens is een geschiedenisboek over vrouwen in de Elfstedentocht, vanaf 1890 tot heden.

Jessica Merkens biedt een unieke inkijk in de Nederlandse schaatshistorie van vrouwen en vertelt de bijzondere verhalen van schaatsheldinnen die de strijd aangingen met de elementen, vooroordelen en verwachtingen van de maatschappij.

Releasedatum: 9 januari 2023