Geld is een fundamenteel aspect van ons leven en het succes van onze financiën kan grotendeels afhangen van de strategieën en gewoonten die we hebben. In deze top 5 boeken over financiën worden verschillende perspectieven en strategieën besproken om financiële vrijheid en succes te bereiken.

Of je nu een ondernemer bent die op zoek is naar manieren om je winst te verhogen of een individu die zijn persoonlijke financiën wil verbeteren, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je financiële doelen te bereiken.

Een afbeelding bij het item over de beste boeken over financiën op ondernemersboeken.nl.

5. Over geld praat je wel

Het boek “Over geld praat je wel” van Vincent Kouters gaat over de financiële wereld en de mensen die daarin opereren, met name de traders op de beurs.

Dit boek over financiën biedt een inkijkje in de wereld van high finance en laat zien hoe deze wereld draait om geld verdienen en risico nemen.

Het boek gaat ook in op de psychologie van traders en hoe zij omgaan met de constante druk en onzekerheid van hun werk.

Releasedatum: 17 mei 2023

4. De rijkste man van Babylon

Het boek “De rijkste man van Babylon” van George S. Clason is een klassieker op het gebied van persoonlijke financiën en gaat over het vergaren en behouden van rijkdom.

Dit boek over financiën biedt praktische en tijdloze adviezen over geldbeheer, investeren, sparen en het opbouwen van vermogen door middel van verstandige financiële beslissingen en discipline.

Het boek vertelt het verhaal van rijke en succesvolle Babylonische handelaren die hun kennis delen met anderen, wat de lezer inzicht geeft in de basisprincipes van persoonlijke financiën.

Releasedatum: 27 januari 2023

Advertentie
BoekenBoeken

3. Profit first

Het boek “Profit First” van Mike Michalowicz is een praktische gids voor ondernemers om hun financiën op een andere manier te organiseren, waarbij de focus wordt verlegd van omzet naar winst.

Dit boek over financiën introduceert het “Profit First-systeem“, waarbij de ondernemer zichzelf als eerste betaalt en vervolgens de bedrijfskosten daarop afstemt.

Het boek biedt praktische stappen en strategieën om de winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren en de financiële gezondheid te optimaliseren.

Releasedatum: 19 april 2017

Profit first
Bekijk boek
bol.com (€32,99)

2. Winstgevende plannen

Het boek “Winstgevende plannen” van Marie Forleo is een praktische gids voor ondernemers die hun droom willen omzetten in een winstgevende onderneming.

Dit boek over financiën biedt concrete strategieën om een succesvolle onderneming op te bouwen, inclusief het creëren van een unieke waardepropositie, het ontwikkelen van een effectief marketingplan, het opbouwen van een loyale klantenkring en het genereren van inkomsten op de lange termijn.

Het boek gaat ook in op de mindset en het zelfvertrouwen dat nodig is om succesvol te zijn als ondernemer.

Releasedatum: 1 november 2019

1. De winstadviseur

Het boek “De winstadviseur” van Mike Michalowicz gaat over het verbeteren van de winstgevendheid van een bedrijf door het toepassen van de principes van Profit First.

Dit boek over financiën biedt praktische tips en strategieën om de financiële gezondheid van een bedrijf te optimaliseren en de winst te verhogen.

Het boek richt zich op accountants, boekhouders en financiële adviseurs die hun klanten willen helpen om hun winst te maximaliseren en hun bedrijf te laten groeien.

Releasedatum: 16 juni 2018

Bedankt voor het lezen van deze top 5 beste boeken over financiën. Heb jij nog een boek over financiën welke niet mag ontbreken in deze lijst? Stuur gerust een bericht via het contactformulier.

> Aanmelden voor meer boekentips & boekreviews