In deze top 5 boeken worden de levensverhalen van opmerkelijke persoonlijkheden besproken, variërend van sportlegendes zoals Johan Cruijf tot creatieve genieën zoals Stephen King en zakelijke iconen zoals Steve Jobs en Barack Obama. Elk van deze personen heeft zijn eigen unieke pad gevolgd en heeft zijn sporen nagelaten in de geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in persoonlijke groei en ontwikkeling of gewoon geïnspireerd wilt worden door de levensverhalen van opmerkelijke mensen, deze boeken bieden waardevolle inzichten en inspiratie om het beste uit jezelf te halen.

Wat zijn de beste biografie boeken voor ondernemers?

5. Stephen King

De biografie van Stephen King gaat over het leven van de beroemde schrijver, waarin zijn jeugd, zijn vroege carrière als leraar en schrijver, en zijn enorme succes als auteur worden beschreven.

Het boek geeft een gedetailleerd beeld van Kings persoonlijke en professionele leven, inclusief zijn worstelingen met verslaving en de impact van zijn werk op de populaire cultuur. De biografie biedt inzicht in de man achter de verhalen en hoe zijn leven hem heeft beïnvloed als schrijver.

Releasedatum: 19 juli 2018

Stephen King
Bekijk boek
bol.com (€29,99)

4. Barack Obama

De biografie van Barack Obama gaat over het leven van de voormalige president van de Verenigde Staten, waarin zijn jeugd, zijn politieke carrière en zijn presidentschap worden beschreven.

Het boek biedt een gedetailleerde kijk op Obamas persoonlijke leven, zijn politieke ambities en de uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd tijdens zijn presidentschap. Het verhaal van Obama is een inspirerend en hoopvol verhaal van iemand die van bescheiden afkomst is opgeklommen naar de hoogste politieke positie in het land.

Releasedatum: 26 januari 2021

3. Johan Cruijff

De biografie van Johan Cruijff gaat over het leven van de legendarische Nederlandse voetballer en trainer, waarin zijn jeugd, zijn voetbalcarrière en zijn invloed op de sportwereld worden beschreven.

Het boek geeft een uniek inzicht in het persoonlijke leven van Cruijff, zijn innovatieve voetbalvisie en zijn uitgesproken mening over de voetbalwereld. De biografie is een eerbetoon aan een van de grootste voetbaliconen van de twintigste eeuw.

Releasedatum: 06 oktober 2016

2. Steve Jobs

De biografie van Steve Jobs gaat over het leven van de legendarische medeoprichter van Apple, waarin zijn jeugd, zijn carrière en zijn impact op de technologiewereld worden beschreven.

Het boek geeft een diepgaand inzicht in de persoonlijkheid en de creatieve visie van Jobs, zijn leiderschap bij Apple en zijn strijd tegen kanker. De biografie is een boeiend verhaal over een man die de manier waarop we communiceren, werken en ons vermaken heeft veranderd.

Releasedatum: 01 januari 2011

Steve Jobs
Bekijk boek
bol.com (€19,99)

1. Bibian Mentel

De biografie van Bibian Mentel gaat over het leven van de Nederlandse snowboardster, waarin haar sportcarrière, haar ziekte en haar doorzettingsvermogen worden beschreven.

Het boek geeft een inspirerend inzicht in Mentel’s strijd tegen kanker en haar vastberadenheid om ondanks alle obstakels haar dromen na te jagen. De biografie is een eerbetoon aan een opmerkelijke vrouw die niet alleen een pionier was in haar sport, maar ook een inspiratie voor velen vanwege haar positieve en vastberaden levenshouding.

Releasedatum: 16 april 2021

LEEF
Bekijk boek
bol.com (€21,00)